Öğretmenler Günü'nde başörtüsü skandalı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Batman'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törene başörtülü öğretmenler alınmadı. Tören salonunun kapısında bekleyen bir görevli, başörtülü öğretmenleri uyararak başörtülerini çıkarmaları için tuvalete yönlendirdi. Bunu kabul etmeyen öğretmenler salona girmekten vazgeçti.

Batman Üniversitesi konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü törenine başörtülü öğretmenler alınmadı. Kapıda bekleyen bir görevli başı örtülü öğretmenleri salona almayarak başörtülerini çıkarmaları için tuvalete yönlendirdi. Başörtülü öğretmenler ise salona girmeden dışarı çıkarken üzüntülü oldukları yüz ifadelerine yansıdı. Öğretmenler olayı telefonlarla yakınlarına bildirmeyi ihmal etmediler.

Batman Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen Öğretmenler Günü töreninde emekli olan öğretmenlere onur belgesi ve plaket verildi. Ardından resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmenler Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık, "En büyük sermaye, en büyük rütbe bilgidir. Öğretmenler geceleri aydınlatan kutup yıldızları gibidir. Öğretmenler düşüncelerde sevgi çiçekleri açtıran, farklılıkları hoş gören, demokrasiyi bir terbiye olarak bilen fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirenlerdir" dedi.

Tören, bir öğrencinin 'Annem' isimli şiiri okumasının ardından müzik öğretmenlerinin sunduğu dinleti ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber