Vali öğretmenlerini karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğinde ilkokul müdürü ve ortaokul öğretmenini karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Kayseri'de 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinlikleri kapsamında Atatürk Lisesi tarafından Şehir Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. Törene Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, öğretmenleri zihinleri aydınlatan bir güneş, yol gösteren rehber olarak nitelendirdi. Ayata, "Bir milletin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi, eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesine bağlıdır. Eğitime gereken önemi vermeyen milletler, başka milletlerin kölesi olmaya mahkûmdur." dedi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin Türk bayrağı üzerine "Öğretmenlik yemini" ettiği törende sürprizler de yaşandı. Töreni hazırlayan Atatürk Lisesi'nin yöneticileri Vali Mevlüt Bilici ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata'nın öğretmenlerini bularak sürpriz yaptı. Tören sırasında sahneye davet edilen Vali Bilici, kendisine takdim edilen ilkokul diplomasını görünce şaşırdı. Bu jest karşısında duygulanan Vali Bilici, öğretmenlerinin anons edilmesiyle büyük bir sürpriz daha yaşadı. Bilici'nin ilkokuldaki müdürü Halit Ertürk ile ortaokul öğretmeni Zeki Akyüz sahneye davet edildi. Bu sürprizle daha da duygulanan Vali Bilici, gözyaşlarına hakim olamadı. Ardından bir konuşma yapan Vali Bilici, öğretmenlerini görünce çok duygulandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber