Dumlupınar Üniversitesi'nde usulsüzlük iddiaları

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 08:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof.Dr. Güner Önce, üniversitedeki atamalarda, yardımcıları ve bazı öğretim üyelerinin yakınlarına öncelik tanıdığına ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Prof. Dr. Önce, ulusal bir gazetede, "Aile boyu üniversite" başlığıyla yer verilen haberde, onlarca yakınını üniversiteye yerleştirdiğinin iddia edildiğini anımsattı.

Kızının Kütahya Meslek Yüksek Okulunda, yeğeninin Makine bölümünde çalıştığının söylendiğini belirten Prof. Dr. Önce, "Bu tamamen yanlıştır, yalandır. İki kızım var, biri üniversitede, diğeri lisede okuyor. Makine bölümünde çalışan yeğenim de yok" dedi.

Üst düzeydeki akademisyenlerin yakınlarını üniversitede uzman, araştırma görevlisi veya memur olarak kadroya aldığının öne sürüldüğüne işaret eden Prof.Dr. Önce, "Memur olarak kadroya almam mümkün değil. Memurları bize, KPSS'ye girenler arasından Devlet Personel Başkanlığı, Ankara'dan gönderiyor. (Şu kişiyi alalım, şuraya yerleştirelim) deme hakkımız, yetkimiz yok. Yani tamamen yetkimiz dışında" dedi.

Önce sözlerine, "Araştırma görevlisi için YÖK'ten kadro kullanma izni alınır, ilan açıkılır. Koşulları uyanlar başvurur ve bunun diploma, yabancı dil, bilimsel sınav derecelerine bakılarak kadro sayımız neyse ona göre alınır. Öğretim üyelerimizin çocukları da kazanmış olabilir. Ancak bizim hiçbir zaman, (Sen burada öğretim üyesisin, çocuğunu alamayız) deme lüksümüz ve yetkimiz yok. Bu, bu kadar açık" diye devam etti.

Üniversitede görevli baba ve annelerin, çocuklarının da kendi üniversitelerinde çalışmasını teşvik ettiği ifade eden Prof. Dr Önce, "Onlar da başka üniversitede araştırma görevliliğine talip olmuyor, kendi ailelerinin yanında olmayı tercih ederek, sınavları kazanıp atanıyor. Bunun ne sakıncası var? Üniversitemizin koşulları çok iyi olduğundan buraya başvuruyorlar ve kriterleri tutturdukları zaman sınavları kazanıp asistanımız olabiliyorlar. Bu utanılacak, yasal olmayan bir durum mu? Yeter ki yasal mevzuata uygun olsun, şartları sağlasın, kriterleri tutturup sınavları kazansın. Bu iddialarla ilgili yasal yollara başvuracağım" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber