Bakanın oğlu sahayı bastı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CEMAL ERSEN / Milliyet

Üçüncü Lig'de mücadele eden Kastamonuspor'un idarecisi olarak Gümüşhanespor maçında sahaya çıkan Bakan Başesgioğlu'nun oğlu Hakan Başesgioğlu, hakeme hakaret edince Disiplin Kurulu'na verildi

Futbolda anarşisine sonunda Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun oğlu da karıştı. Türkiye 3. Lig dördüncü grupta şampiyonluk mücadelesi yapan Kastamonuspor'un pazar günü Gümüşhanespor ile oynadığı karşılaşmada sahaya idareci olarak çıkan Bakan Başesgioğlu'nun oğlu Hakan Başesgioğlu maçın hakemine hakaret edince Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Olay grupta maça 24 puanla lider durumda çıkan Kastamonuspor'un takipçisi Gümüşhanespor'a 2-0 yenildiği maçta patlak verdi. Hakem Hasan Küpeli'nin kararlarına sinirlenen Hakan Başesgioğlu yönetici olarak oturduğu yedek kulübesinden fırlayarak sahaya girdi. Ceza alanı içine kadar gelen ve Küpeli'ye hakaret eden Başesgioğlu hakem tarafından tribünlere gönderildi.

Hakem ve maçın temsilcisi tarafından rapor edilen Başesgioğlu dün hukuk kurulu tarafından tedbirli olarak PFDK'ya gönderildi. Hakan Başesgioğlu'nun asgari bir ay hak mahrumiyeti cezası alacağı bildirildi.

Tarihe geçti

Sporda Şiddeti Önleme Yasası'nın uygulayıcısı olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı'nın oğlunun futbolda bir şiddet olayına karışması şaşkınlık yarattı. Hakan Başesgioğlu tarihe ceza alan ilk bakan oğlu olarak geçecek.

Bilindiği gibi Bakan Başesgioğlu'nun memleketinin takımı olan Kastamonuspor'a sezon başında Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav tarafından PAF takımının 14 oyuncusu ile antrenörü Avni Okumuş bedelsiz olarak verilmişti. Kastamonuspor'u 3. ligde şampiyon yapma sözü veren Bakan Başesioğlu da kulübe her türlü maddi ve manevi destek vereceği vaadinde bulunmuş, oğlu ise kulübün yönetim kurulunda yer almıştı.

Cavcav'ın geçen sezon PAF ligini üçüncü bitiren Gençlerbirliği'li oyuncular ligin 12. haftasına 24 puanla lider olarak girmiş, şampiyonluktaki en büyük rakibi Gümüşhanespor'a ise pazar günkü maçta 2-0 mağlup olarak ikinci sıraya düşmüştü.

Bakan karışmadı

Oğlunun hakeme hakaret ederek sahadan atılması olayını öğrenen Bakan Murat Başesgioğlu'nun hakem ve temsilci raporlarına herhangi bir şekilde müdahale etmediği öğrenildi.

Bakanın sadece söz konusu olayın medya tarafından öğrenilip öğrenilmediği konusunda Futbol Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi Serdar Güzelaydın'ı aradığı ve araştırma yapmasını istediği bildirildi.


BÜLENT KARADAŞ-Spor

Bakan Başesgioğlu, hakemi tehdit eden oğluna acımadı

ANKARA(CİHAN)- Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kastamonuspor'da yöneticilik yapan oğlu Hakan Başesgioğlu için Futbol Federasyonu'nun yönetmelikleri uygulamasını istedi.

Kastamonuspor'da yöneticilik yapan Hakan Başesgioğlu için Futbol Federasyonu yetkililerini arayan Bakan Murat Başesgioğlu, yönetmeliklerin uygulanmasını istedi.

Kastamonuspor'da yöneticilik yapan Hakan Başesgioğlu'nun, 2-0 kaybettikleri Gümüşhane maçı sonrası hakemleri tehdit ettiği ve "Bunun hesabını soracağım" dediği iddia edilmişti.

Spor Şurası için düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili soru üzerine açıklama yapan Bakan Başesgioğlu, "Oğlum da olsa yönetmeliklere aykırı bir hareketi varsa, cezasını almalı. Bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. Ama gergin geçen maçlarda maalesef istenmeyen davranışlar yaşanabiliyor" diye konuştu.

Futbol Federasyonu yetkilileri ile de görüştüğüne dikkat çeken Başesgioğlu, yönetmeliklerin uygulanmasını istediğini söyledi.

YASİN SAĞLIK-Spor

Bakan Başesgioğlu: ?Haksızlık yapan oğlum dahi olsa kural kuraldır?

ANKARA(CİHAN)- Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 3. Lig 4. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Kastamonuspor Asbaşkanlığı görevini yapan oğlu Hakan Başsegioğlu ile ilgili basında çıkan haberlere ilişkin "Haksızlık yapan oğlum bile olsa kural kuraldır" dedi.

26-28 Kasım 2008 tarihlerinde yapılacak olan Spor Şurası ile ilgili tanıtım toplantısında basın mensuplarının, Kastamonuspor Gümüşhanespor maçında sahaya inerek hakeme hakaret eden oğlu Hakan Başesgioğlu'nun Disiplin Kurulu'na verildiğini hatırlatması üzerine Bakan Başesgioğlu, haksızlık yapılmış olsa bile hiçbir kimsenin kural dışı davranmaya hakkının olmadığını söyledi. Başesgioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Açık yüreklilikle söylemek gerekirse haksızlık yapılmış olsa bile hiçbir kimsenin kural dışı davranmaya hakkı yoktur. Bir haksızlığı başka bir haksızlıkla gidermeyeceğiz. Onun için oğlum dahi olsa eğer kurallara aykırı davranma sözkonusu ise Profesyonel Disiplin Yönetmeliği ile ilgili kuralların uygulanması konusunda hiç kimse tereddüt etmesin. Bunu federasyon yetkililerine de söyledim. Hiç kimsenin kurallara uymamam konusunda imtiyazı ve ayrıcalığı yoktur. Bütün gayretimiz spor sahalarının centilmence oluşmasıdır. Ama maalesef bu tür gergin maçlarda bazı üzücü hadiseler oluyor"

Olayın başka yönünün de olduğunu belirten Bakan Başesgioğlu, "Maç niye bu kadar gerildi ? Saha içi yönetim nasıl hareket etti ? Bunlar ayrı konu. Ben onlara girmek istemiyorum. Girersem yanlış olur zaten. Kuralların uygulanması konusunda hiç kimsenin itirazı yoktur. Kurallar uygulanmalıdır" dedi.

Türkiye 3. Lig 4. Grup'ta şampiyonluk mücadelesi yapan Kastamonuspor'un pazar günü Gümüşhanespor ile oynadığı karşılaşmada sahaya Asbaşkan olarak çıkan Bakan Başesgioğlu'nun oğlu Hakan Başesgioğlu maçın hakemine hakaret edince Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Toplantıda Spor Şurası konusunda da bilgi veren Bakan Başesgioğlu, "Başbakanımızın ve bin civarında değerli konuğumuzun katılımıyla geniş kapsamlı bir şura gerçekleştirmeye çalışacağız. Spor Şurası en son 1999 yılında toplanmış. Yaklaşık aradan 10 yıl geçmiş. 10 yılda Türkiye de ve dünyada çok şey değişti. Mutlaka belirlenmiş spor politikalarımızın mutlaka güncellenme ihtiyacı var" dedi.

Spor Şurası'ndan bir gün önce spor bakanlıkları yapmış yaklaşık 20 bakanla bir araya geleceklerini belirten Başesgioğlu, Amacımız, spora hizmet etmiş bakanları bir araya getirerek, onların spora bakışlarını öğrenme imkanı olacak. Toplantıda hem vefa hem de onların birikimlerini toplu bir şekilde alma imkanım olacak" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Başesgioğlu, "Çok önemli bir konu eğitim ve spor ilişkisi. Bizim en büyük kaynağımız okullar. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte çalışarak ülkeye iyi sporcular yetiştirme gayreti içinde olacağız" biçiminde konuştu.

(CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber