Yozgat Belediye Başkanı, Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kentteki yeşil alanlarla" ilgili sözlerinin iftira olduğunu savunarak, 20 bin YTL tazminat talebiyle mahkemeye başvurdu.

Başer, makamında düzenlediği basın toplantısı öncesinde, göreve geldiği tarihten itibaren tesis ettirdiği yeşil alanlar ve dikilen çiçeklerin fotoğraflarını gazetecilere gösterdi.

Kentte 2004 yılına kadar toplam yeşil alanın 24 bin 998 metrekare olduğunu, 2004-2008 yılları arasında ise 167 bin 525 metrekare yeşil alan tesis ettirdiklerini belirten Başer, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimiz günden itibaren tesis ettiğimiz yeşil alanlara diktirdiğimiz çiçeklerin fotoğraflarını Sayın Kılıçdaroğlu'na göndereceğim. Kendisini de Yozgat'a davet ediyorum, gelsin yok dediği yeşil alanları görsün. Kendisine kent parkta testi kebabı ikram edelim."

Kılıçdaroğlu'nun "Nerede Yozgat'ın çiçekleri" diye sorduğunu ifade eden Başer, fotoğrafları gösterip "İşte burada" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun çiçek ve bitki alımlarıyla ilgili 4 ihaleden bahsettiğini belirten Başer, "İhale 4 değil 9'dur. 9 ihalemiz halka ve basınımıza açıktır, ihale günü halka açık yapılmaktadır. İhalemiz açık ve şeffaf olduğuna göre, her şey dört dörtlük, mevzuatına, yasasına uygun yapılmıştır" dedi.

İhalelerde kesinlikle usulsüzlük bulunmadığını, gelen ağaçların ve çiçeklerin tamamının teslim alındığını bildiren Başer, bunların tutanakları olduğunu ve parklara dikildiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu, Yozgat Belediyesinin 4 yılda yeşillendirme çalışmaları için 2 milyon 492 bin 869 YTL harcadığını ifade ederek, "Yozgatlılar, acaba binlerce ağaç ve çiçeğin dikildiği alanları gördü mü?" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber