Her işsize 150 YTL maaş

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Kasım 2008 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'dan işsiz ve dar gelirli ailelere müjde

Başbakan Erdoğan'dan işsiz ve dar gelirli ailelere müjde. Erdoğan, ?İşi olmayan ve dar gelirli vatandaş kaymakamlığa müracaat ettiğinde asgari 150 YTL alır. Ayrıca, kışlık kömürü, yemeği gider. Çocuğu okuyanlara da destek verilir? dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada, işsiz ve dar gelirli vatandaşlara müjde verdi. Başbakan Erdoğan, geçmişteki ekonomik krizlerin Türkiye'de hemen her alanda ağır yansımaları görüldüğünü, ancak en büyük yükün yoksul kesimlerin, dar gelirlinin üzerinde olduğunu söyledi.

Erdoğan, ?Bakın ben buradan bir şeyi daha haykırıyorum. Ben diyorum ki işi gücü olmayan vatandaşım, dar gelirli, hiçbir geliri olmayan vatandaşım, git Kaymakamlığa müracaatını yap, müracaatını yaptığın anda Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Fonu senin yardımına ulaşacaktır'' dedi.

ASGARİ ÜCRETE ULAŞIR

Bu işin yolunu bilmemenin bedelleri bulunduğunu kaydeden Erdoğan şunları söyledi: ?Kaymakamlığa müracaat ettiği zaman asgari 150 YTL'yi oradan alır. Bununla iş kalmıyor, yemeği ve kışlık kömürü de gider. Ayrıca, ilköğretim ve ortaokulda okuyan çocuklar için her ay destek ayrıca gider. Şöyle bir düşündüğünüz zaman, neredeyse asgari ücrete ulaşır.?

Bütün bunlara rağmen, fakir fukaranın yanında olduklarını söylemelerine rağmen, muhalefetin bundan rahatsız olduğunu ifade eden Erdoğan, ?Efendim diyorlar ki ?fakir fukara, garip gurebamızı dilenciliğe alıştırıyorsunuz.' Ya bunlar AK Parti'nin iktidarıyla oluşmuş bir tablo değil ki... Bunlar on yılların tablosu... Ee, şimdi on yılların tablosu böyle? diye konuştu.

ABD NE YAPIYOR?

Fakir fukaraya iş imkanı hazırlanacağını vurgulayan Erdoğan, ABD'de bile yüzde 6 işsizlik bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan, ?Ama Amerika ne yapıyor? O da sosyal fonlardan bunları desteklemeye devam ediyor. Türkiye'de de alışılmamış olan bu süreci biz başlattık, biz devam ettiriyoruz ve devam ettireceğiz. Yani siz fakir fukara, garip gurebanın adresini bulamadıysanız, ben ne yapayım? Biz bulduk, gidiyoruz, gideceğiz? şeklinde konuştu.

2 MiLYON AiLEYE KÖMÜR

Son 6 yıl içinde yaklaşık 5 milyar YTL'yi çeşitli vasıtalarla sosyal yardımda harcadıklarını ifade eden Erdoğan, kömür yardımını eleştirenleri de topa tuttu.

Erdoğan, ?Biz kömür ocakları ve atıl duran binlerce nakliye aracını harekete geçirdik. Bu yıl sonu itibarıyla, kömür dağıtımını 7 milyon tonu aşacak. 2 milyon 84 bin aile kömür yardımı alıyor. Bu yardımlar yandaşlara dağıtılıyor deniyor. Bütün bu yardımlar, kaymakamlıklarımız vasıtasıyla verilir. Bana böyle şikayet gelsin, o kaymakamın yakasında ilk önce benim elim olur? diye konuştu.

15 MiLYAR DOLARI YAKALARIZ

Erdoğan, Türkiye'nin, uluslararası doğrudan yatırım yapmaya uygun ülkeler arasında 12. sırada bulunduğunu, 1,2 milyar nüfuslu Hindistan'ın da 70 milyon nüfuslu Türkiye'nin de geçen yılki uluslararası yatırım miktarının 22 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydetti. Bu yıl da küresel krize rağmen 15 milyar dolar gibi yüksek bir uluslararası doğrudan yatırımı çekmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, 12 milyar doları aştıklarını, yıl sonunda 15 milyarı da yakalayacaklarına inancını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber