Hastanede hemşireye ilgisizlik dayağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2008 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşire, muayene için gelen bir hastanın yakını tarafından darbedildi.

Olay sonrası yakalanan zanlının saldırı anı, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözaltına alınan ve ifadesi sonrası adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Devlet Hastanesi Acil Servisine bir hastasını muayene için getiren Veysel S, burada "ilgisiz" davrandığı iddiasıyla görevli hemşire D.Y'yi darbetti. Olay sonrası yakalanan zanlı, polis aracına bindirilirken, hastaneye gelen diğer yakınları da taşkınlık yaptı.

Acil servise girmek isteyen zanlının yakınları, güvenlik güçlerince biber gazı sıkılarak etkisiz hale getirildi.

Zanlının hemşireye saldırdığı an ile yakınlarının acil servis önünde polis ekiplerine müdahalesi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözaltına alınan zanlı, ifadesinin ardından nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Yağcı, sağlıkta dönüşüm projesinin ardından hastaya hizmet anlayışının da değiştiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Artık her türlü hasta hakları değerlendiriliyor. Ancak, buna rağmen hastanemizde müessif bir olay oldu. Acil serviste görevli hemşire, hasta yakını tarafından fiili ve sözlü saldırıya maruz kaldı. İdare olarak bunu kınıyoruz. Vatandaşlarımızdan da hemşire ve doktorlara destek çıkmalarını bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber