Bayraktar, Erdoğan'a komşu bile oldu, ama...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, adaylığı gündeme gelen bürokratların durumları da netleşiyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığına ilişkin spekülasyonlara cevap verdi. Erdoğan, "Böyle bir şey söz konusu değil. Arkadaşımız şu anda bulunduğu yerde görevine devam ediyor." dedi. AK Parti'nin aday belirleme çalışmalarında nevi şahsına münhasır bir uygulamaya gittiğini anlatan Başbakan, aday olmak isteyenlerin 1 Aralık'a kadar istifa etmesi gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, kimsenin adaylık garantisi bulunmadığını ifade etti ve ekledi: Aday adayı olmak hiçbir zaman aday olma garantisi anlamına gelmez. Eğer birilerine söz verme yöntemi seçilirse bu demokratik bir yarışa engel olur.

Bayraktar'ın adaylığı söz konusu değil

Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İstanbul belediye başkanlığına aday gösterileceği yönündeki iddiaları yalanladı. Böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, "Arkadaşımız şu anda bulunduğu yerde görevine devam ediyor." dedi. Başbakan, aday olmak isteyenlerin 1 Aralık'a kadar istifa etmesi gerektiğine dikkat çekerken, şu uyarıyı yaptı: "Aday adayı olmak hiçbir zaman aday olma garantisi anlamına gelmez. Eğer birilerine söz verme yöntemi seçilirse bu olayın demokratik bir yarış olarak sürdürülmesine engel olur; parti içi ihtilafları artırır.

AA

Bayraktar, Erdoğan'a komşu bile oldu!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar arasında gizli bir çekişme yaşanıyor. Bir yıl öncesinden Bayraktar'ın ismi İstanbul Büyükşehir aday adaylığı için geçmeye başladı. Bu süre içinde adaylık için nabız yoklayan Bayraktar, Levent'te de 4 katlı ofis tuttu. Bayraktar bununla da yetinmeyip, evini İstanbul'a taşıdı. Hem de Başbakan'la komşu oldu. TOKİ Başkanı, Üsküdar'da daha önce oğlunun oturduğu ve Başbakan Erdoğan'ın evine 1.5 kilometre uzaklıktaki Hilal Konakları'na taşındı.

TEŞKİLAT TOPBAŞ İSTİYOR

Ancak AKP İstanbul teşkilatı ?Kadir Topbaş ile devam? diyor. İstanbul teşkilatının Topbaş ısrarı, anketlerle birlikte teşkilat tarafından çok sevilmesinin sonucu olarak ifade ediliyor. Altı bin kişiyle yapılan anketlerde, ?İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni başarılı buluyor musunuz? ile ?Kadir Topbaş'ı başarılı buluyor musunuz? soruları soruldu. Kadir Topbaş, bu anketlerde yüzde 72 ?başarılı' çıktı. AKP'liler, Topbaş'ın, parti anketlerinden daha fazla oy aldığını da belirtirken, teşkilat tarafından beğenildiğini her fırsatta söylüyor.

YENİ ADAY VAKİT KAYBI

Bayraktar'ın ismi sık sık gündeme gelse de Topbaş, rahat tavırlarıyla dikkat çekiyor. Adaylığından o kadar emin ki, belediye bütçesinin görüldüğü gün, partilerin grup toplantılarına katılarak, ikinci döneminde neler yapacaklarını anlattı. Birkaç ay önce, ?Adaylığıma partim karar verir? diyen Topbaş, son günlerde, adaylık sorularına, kendinden emin cevaplar veriyor. Anket sonuçlarıyla da keyiflenen Topbaş, yeni bir adayla başkanlığın kazanılması durumunda, tebrikleri kabul etme ve ekibini kurmakla en az 6 ay kaybedileceğini bile söylüyor!

OBAMA'YI ÖRNEK VERDİ

Topbaş, ABD Başkanı Barack Obama'yı dahi örnek gösteriyor: ?Amerika'daki gibi kazanan adayın tebrikleri iki ay öncesinden kabul etmesi çok doğru bir davranış. Böylece zaman kaybetmemiş oluyorsunuz.?

Nebahat KOÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber