e-Kimlik hayatımıza giriyor...

Haber Giriş : 26 Kasım 2004 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

e-Devlet, yeni yılla birlikte hamle yapacak. Okula kayıt olmak, ehliyet veya pasaport almak, devlet dairesinde diğer işlemleri yaptırmak artık çok kolay olacak. Kamu kuruluşları, Kimlik Paylaşım Sistemi ile kişilerin tüm kimlik bilgilerine elektronik ortamda rahatça ulaşabilecek.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Cengiz Aydoğdu, kamu kurum ve kuruluşlarının kişilerin nüfus bilgilerine ulaşabilmesine imkan sağlayacak Kimlik Paylaşım Sistemi'nin aralık ayı sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Cengiz Aydoğdu, Kimlik Paylaşım Sistemi'nin aralık ayı sonunda Ankara'da hizmete gireceğini, elektronik ortamını yaratan diğer illerin de sisteme hemen dahil edileceğini belirtti.

Kimlik Paylaşım Sistemi ile kamu kurum ve kuruluşlarının kişilerin nüfus bilgilerine kendilerinin ulaşabileceğine dikkati çeken Aydoğdu, ?Kuruluşlar, çocuğunu okula kayıt ettiren, emniyetten ehliyet veya pasaport çıkartacak kişilerin kimlik bilgilerine elektronik yoldan ulaşılabilecekler? dedi. Kimlik Paylaşım Sistemi'nin devreye girmesinin ardından ne okulların, ne emniyetin ne de başka bir kuruluşun, ?Git nüfus idaresinden bu belgeyi getir? diyemeyeceğini ifade eden Aydoğdu, ?Çünkü kişilerin kimlik bilgilerine kuruluşlarda zaten elektronik yoldan ulaşabilecek? diye konuştu.

Kimlik Paylaşım Sistemi'nin dünyada ilk kez Türkiye'de uygulanacağını da vurgulayan Aydoğdu, elektronik alanında Türkiye'de öncü olan kurumların bu sistem sayesinde işlerini daha kolay bitireceğine dikkati çekti.

KONSOLOSLUKLAR DA BİLGİLERE ULAŞACAK

Aydoğdu, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının kimlik bilgilerine daha kolay ulaşabilmelerini sağlamak için de çalışmalar yaptıklarını belirtti. Aydoğdu, ?Dışişleri Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Avrupa'daki bütün konsolosluklarımız Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla bizlere kolaylıkla ulaşabilecek. Şu anda yurt dışında çocuğu doğanlar, 1-2 ay içinde kayıt yaptırabiliyorlar. Kimlik Paylaşım Sistemi devreye girdiğinde işlemler hemen yapılabilecek? dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber