Kırıkkaleli hastalar artık Ankara'ya gitmeyecekler

Haber Giriş : 26 Kasım 2004 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırıkkaleli vatandaşlar, Yüksek İhtisas Hastanesi Patoloji bölümünün hizmete açılmasıyla birlikte artık Ankara'ya gitmeyecekler.

Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Osman Acar, "Hastanemize açılan Patoloji Bölümü vatandaşlarımıza yeni bir hizmet getirdi. Vatandaşlarımız artık Ankara'ya giderek zaman kaybetmeyecek.

Cerrahlarımız da teşhis konusunda tereddüde düşmeyecek. Patoloji bölümünde hastanın doku örneği alınarak daha hızlı teşhis konulacak" dedi.

Patoloji bölümünde bazı eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin de ileride ihalesi yapılarak tamamlanacağını belirten Acar, 2005 yılında Yüksek İhtisas Hastanesi'nde birçok yenilik daha yapılacağını kaydetti. Acar, hasta sahiplerinin yoğun bakıma yerleştirilen kameralarla hastalarını izleyebileceklerini belirtti.

Acar, "2005 yılı Yüksek İhtisas Hastanesi için yenilikler yılı olacak" dedi. Yüksek İhtisas Hastanesi Patoloji bölümünde kullanımına başlanan Bronkoskopi adlı cihaz sayesinde alt solunum yolları daha kolay inceleniyor. Diğer bir cihaz olan Mediastinoskopi de akciğer tümör ve mediasten patolojilerinin tanısında ve evrelenmesinde kullanılıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber