Aday olmak isteyen memurların görevden ayrılma süresi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görevden ayrılma süresi sona erdi

Ankara - 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ve TSK mensupları için görevden ayrılma süresi saat 17.00'de sona erdi.

Eski Ankara Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Genel Müdürü Murat Bey Balta, AK Parti'den Ankara'nın Gölbaşı ilçesi belediye başkan aday adayı olmak için istifa etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müşaviri ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi Muzaffer Külcü de AK Parti'den Çorum belediye başkanlığına aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı. Külcü, "Gerek yerel teşkilatlarda, gerekse milletvekilliği görevim sırasında edindiğim siyasi tecrübeleri Çorum halkının hizmetine sunmak istiyorum" dedi.

Maliye Bakanlığı danışmanı Tuncay Karartı, AK Parti'den İstanbul Maltepe Belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Türkiye Vagon Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Esat Pınarbaşı ile TBMM'den aralarında uzmanların da bulunduğu 6 memur da yerel seçimlerde aday adayı olmak üzere istifalarını sundu.

CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak görevinden istifa ederek, Çankaya Belediye Başkanlığı aday adayı olduğunu açıkladı. Çatak,"CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın ile seçimlere yönelik çalışmaları planlama içindeyiz. CHP Ankara İl Başkanlığı görevimden istifa ettim. Bağlı olduğum ilçe Çankaya'nın belediye başkan aday adayıyım" dedi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Çanakkale Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Kırklareli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Demiray Çavdar, Niğde Polis Okulu Müdür Yardımcısı Dr. Basri Özdemir ile 2 emniyet amiri, 2 komiser ve 23 polis memuru olmak üzere toplam 31 emniyet teşkilatı mensubu yerel seçimlere katılmak üzere görevlerinden istifa etti.


Aday olmak isteyen memurlar için son gün

Kamu görevlileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları, 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olabilmek için en geç bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) konuya ilişkin kararına göre, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olabilmek için kamu görevlileri, siyasi parti yöneticileri ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, seçimin başlangıç tarihinden bir ay önce görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

YSK ayrıca, 31 Aralık 2008'e kadar kurulmuş olan belediyeler, beldeler ve köylerin organlarına ilişkin seçimlerin 29 Mart 2009'da yapılacağına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber