Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci'den açıklamalar

Haber Giriş : 26 Kasım 2004 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Tekel Sigara'da ihale sürecinin Aralık ayında başlayacağını belirterek, marka ve fabrikaların birlikte satılacağını söyledi.

CNBC-e'nin sorularını cevaplayan Kilci, Türk Hava Yolları'na yeterince talep geldiğini, Telekom'da da kapalı teklifler alındıktan sonra açık artırmaya çıkabileceklerini vurguladı.

Bunlara ek olarak özelleştirme yetkilileri, Erdemir'de blok satışın düşünüldüğünün altını çizdi.

Tekel Sigara'da 2003 yılında yapılan özelleştirme ihalesi Japan Tobacco International'ın (JTI) verdiği 1.1 milyar dolarlık teklifin yetersiz bulunduğundan iptal edilmişti. İhalede teklif verme sürecine sadece JTI ve British American Tobacco (BAT) kalmıştı.

Özelleştirme İdaresi Başkanı, Türk Hava Yolları halka arzında ön talep toplama sürecinde yeterli talep geldiğini, ümitlerini koruduklarını söyledi. Kilci, ihale ilanına çıkılan Telekom'da 31 Mayıs 2005 tarihinde alınacak son tekliflerin ardından, ihaleye açık artırmayla devam etmenin yolunun açık olduğunu kaydetti.

Metin Kilci, bu yılın sonunda Ataköy Grubu Şirketleri ve araç muayene istasyonu özelleştirmelerini tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Kilci, 2005 yılı içinde Erdemir ve Tedaş özelleştirmeleri gündemde olacağını ifade etti. Kilci, Erdemir ile ilgili model belirleme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

CNBC-e'nin Özelleştirme İdaresi Yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Erdemir'de halka arz düşünülmüyor. Dünya çelik devlerinin talip olduğu Erdemir'in blok satışı ön planda yer alıyor.

Dünyanın en büyük çelik üreticilerinden Arcelor, gelecek yıl özelleştirilmesi planlanan Erdemir ile ilgilendiğini yineledi.

Arcelor Grup Başkanı Guy Dolle, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Fransa ziyareti sırasında Erdemir özelleştirmesiyle ilgilendiklerini belirtmişti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber