Diyanetten, vekaletle kurban kesimi için uyarı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Şevki Aydın, vekaletle kurban kesimi konusunda vatandaşları uyararak, "Vekalet, güvenilen kurumlara verilmeli" dedi.

Aydın, yaptığı açıklamada, İslam'da mümkünse kurbanı kişinin kendisinin kesmesinin önerildiğini, bunu yapamıyorsa birisine kestirebileceğini kaydeden Aydın, kurbanının başında bulunma imkanı yoksa vekalet verebileceğini söyledi. Şevki Aydın, vekaletle kurban kesen birçok vakıf ve dernek bulunduğunu ama burada "güven"in önemli olduğunu vurguladı.

Kurban parasını verdikten sonra kesim ve dağıtımı gibi işlerin de takip edilmesi gerektiğini belirten Aydın, "Vekaletle kurban keserken, kurbanın gerçekten kesilip kesilmediğinden emin olmalıyız. Parasını vereyim de benden gitsin dememeliyiz. Tetkik etmeliyiz. Vekalet, güvenilen kurumlara verilmeli. Müslüman ibadetini baştan savarcasına yapmamalı. En uygun yer neresiyse orada ibadetinizi yapmak da dini görevdir" dedi.

Kurban kesimlerinin çocuklara izlettirilmesi konusunun bilimin görüşlerine bırakılmasını doğru bulduğunu belirten Aydın, "Eğer bilim bu konuda objektif olarak hayvanların kesiminin küçük çocuklara izlettirilmesinin mahsurları olduğunu tespit etmişse Müslümana yakışan buna uymaktır. Biz çocuklarımızın ruh dünyasını zedeleyecek tutum ve davranışlardan kaçınmayı dini görev sayıyoruz" diye konuştu.

Kesimin izlenmesi için belli bir yaş sınırı belirlemenin de kültürle alakalı olduğunu ifade eden Aydın, kırsal kesimdeki çocukların hayvanlarla daha iç içe olduğunu, buradaki çocuğun kesim karşısında etkilenmesiyle bunu hiç görmemiş çocuğun etkilenmesinin aynı olmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber