Meslek Lisesi'nde 'mutemediye' iddiası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 12:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nde öğretmenlerin maaşlarından 4 yıldır yasalara aykırı "mutemediye" adı altında kesinti yapıldığı ve elde edilen 100 bin YTL'ye yakın paranın keyfi harcamalarda kullanıldığı iddia edildi.

Aylık maaşından sürekli kesinti yapıldığını belirleyen bir öğretmen, okul idaresinden kesintinin nedenini öğrenmek istedi. Okul idaresi, öğretmene verdiği cevapta, 'mutemediye' adı altında kesinti yapıldığını ve kesintinin de Öğretmenler Kurulu'ndan alınan tavsiye kararı çerçevesinde gerçekleştirildiğini bildirdi. Söz konusu öğretmen, Öğretmenler Kurulu'na konuyu sorduğunda böyle bir karar alınmadığını öğrenince İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü Endüstri

Meslek Lisesi Okul İdaresi hakkında inceleme başlattı. İnceleme sonucunda öğretmenlerden 4 yıldır yasalara aykırı olarak "mutemediye" adı altında para kesildiği ve elde edilen 100 bin YTL'ye yakın paranın keyfi harcamalarda kullanıldığı ortaya çıktı. Bugüne kadar toplanan paranın keyfi olarak ve nereye harcandığı soruşturma konusu oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, söz konusu okuldan kendilerine şikayet geldiğini ve soruşturma başlattıklarını belirterek, soruşturma aşamasındaki bir konu ile ilgili açıklama yapamayacağını söyledi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2004 tarih ve 73 bin 896 sayılı genelgesinde "mutemediye" adı altında kesintinin yasaklandığı belirtilirken, Trabzon Endüstri Meslek Lisesi'nin 4 yıldır öğretmenlerin bilgisi dışında bu genelgeye uymadığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber