Cumhurbaşkanı Gül'e ?Fahri profesörlük'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oktay ENSARİ/ KAYSERİ, (DHA)

ERCİYES Üniversitesi, hemşehrisi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'Fahri Profesörlük' unvanı verilmesi için çalışmalara başlandı. Senatonun karar alması halinde 17 Aralık'ta Kayseri'ye gelecek Cumhurbaşkanı Gül'e belgesi verilirken profesörlük cübbesi giydirilecek.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştimur, daha önce iktisat alanında akademik kariyeri bulunan ancak siyaset yaşamı nedeniyle ?Doçent Doktor' unvanında kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 17 Aralık'ta üniversiteye yapacağı ziyaret sırasında ?fahri profesörlük' unvanı ve belgesi vermek istediklerini söyledi. Rektör Prof.Dr. Keleştimur, ?Bu konudaki karar senatomuzdan geçerek, kesinlik kazanacak? dedi. Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte, Erciyes Üniversitesi'nde bilimsel dalda başarı gösteren öğretim üyelerine de şilt verilecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul İktisat Fakültesi'nde daha önce başladığı doktorasını İngiltere dönüşü tamamlarken Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı. Gül'ün ?Türkiye ile İslam Ülkeleri Arasındaki Ekonomik İlişkilerin Gelişimi' konulu doktorasının tez hocalığını Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş yaptı. 1983 yılına kadar Sakarya Üniversitesi'nde iktisat dersleri okutan Abdullah Gül, 1984 yılında üniversiteden ayrılıp. Merkezi Cidde'de bulunan ve 48 İslam ülkesinin üye olduğu İslam Kalkınma Bankası'nda ekonomi uzmanı olarak görev aldı. İslam Kalkınma Bankası'nda 8 yılı bulan çalışması uluslararası sermayeyi, dünyadaki finans çevrelerini, devletler arası siyasi ve ekonomik ilişkileri tanıması açısından önemli deneyim kazandırdı. Gül, aynı dönemde Sakarya Üniversitesi'nden ?Doçent' unvanı aldı. Daha sonra Kayseri'ye gelen Abdullah Gül, siyarete atılarak, milletvekili seçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber