İl başkanına 1500 YTL yumruk cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Aralık 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM'da geçen Şubat ayında yapılan CHP il kongresinde kura sonucu başkanlığı kazanan ve mahkeme salonunda diğer adayı destekleyen CHP milletvekili adaylarından Erbaşar Özsoy'u yumruklayan İl Başkanı Nevzat Özpeker, 1500 YTL para cezasına çarptırıldı.

CHP Erzurum İl Kongresinde yapılan seçimlerde 48'er oy alan Nevzat Özpeker ile Dursun Murat Çelikoğlu arasında İlçe Seçim kurulu Başkanı Hakim Okan Özkan'ın kararı ile 2'nci İcra Hakimliği duruşma salonunda kura çekildi. Kurada Deniz Baykal'ı destekleyen Özpeker kazanmış ve mahkeme salonundaki CHP Erzurum milletvekili adayı Erbaşar Özsoy'a yumruk atmıştı. Aldığı darbe sonucu yere yıkılan Avukat Erbaşar Özsoy, Özpeker hakkında şikayetçi oldu.

Erzurum İkinci Sulh Ceza Mahkemesi'nde ?hakaret ve basit yaralama' suçuyla açılan davada yargılanan Nevzat Özpeker, ?Erbaşar Özsoy, kura çekimi sonrası bana küfür etti, ben de bunun üzerine kendisini ittirdim? dedi.

Mahkemenin 1 Temmuz 2008 tarihinde verdiği gerekçeli kararda, Nevzat Özpeker'in hakaret suçundan beraatine, kasten yaralama suçundan ise 2 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına verdi. Mahkeme daha sonra hapis cezasını 1500 YTL para cezasına dönüştürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber