Cerrah: Sahte polislere karşı halkımız uyanık olsun

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2008 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, üzerinde her polis yeleği olan, arabasında mavi ışık olan kişilerin polis olmayacağını belirterek, halkın bu kişilere karşı uyanık olmasını istedi.

Ortaköy Polis Evinde MOBES Güvenlik Sistemleri tanıtım programına katılan Celalettin Cerrah, etkinlik sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avcılar'da eğlence merkezini basarak zorla konsomatrisi kaçıran kişilerin yakalanmasıyla ilgili olarak Cerrah, halkın "Polisim" diyen herkese inanmaması gerektiğini ifade etti. Cerrah, "Bir eğlence merkezine polis yelekli 2 kişi giriyor. Bayanı zorla kaçırıyor. Oradaki hiç kimse 'polis kartınızı görebilir miyim?' diye sormuyor. Ayrıca olay olduktan sonra 155 polis hattını arayarak 'böyle bir olay var' diye polise haber vermiyor. Polis dahi olsa bunların peşine düşeriz. Böyle bir olayın tasvip edilmesi mümkün değil. Vatandaşlardan rica ediyorum; her 'polisim' diyen kimseye halkımız inanmasın. Mutlaka polis kimliğini sorsunlar. Kimliğine de inanmıyorlarsa 155 polis hattını arayabilirler." dedi.

Polis kıyafetlerinin vatandaşların temin edilmesiyle ilgili soruya ise Cerrah, yurt dışında da Türkiye'de de çok kolay bir şekilde polis kıyafetlerinin temin edilebildiğini belitti.

Sütlüce'de AK Parti İl binasına saldırıyla ilgili ise Cerrah, çalışmaların devam ettiğini söyledi. İnternet üzerinden saldırıyı 'Devrimci Hareket' grubunun üstlendiği sorununa ise Cerrah, yakalananlar olmadıktan sonra bir şey diyemeyeceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber