Gazi Üniversitesinden örnek VHKİ dağıtımı

1999 yılında uygulamaya konulan görevde yükselme ve unvan değişikliğinin en büyük faydası, sınav puanına göre atama yapılması ve kayırmacılığı ortadan kaldırmasıdır. Ancak, bazı unvan geçişleri görevde yükselme niteliğinde değildir. Örneğin memur kadrosundan VHKİ'ye yapılacak atamalar. Bu şekildeki bir geçiş görevde yükselmeye tabi olmayınca kamu kurumları takdir hakkını kullanarak dilediği memura VHKİ kadrosunu verebilmektedir. Bu çerçevede Gazi Üniversitesinin örnek uygulamasına yer veriyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir çok kamu kurumu maaşlarda 30 -40 YTL'lik bir fark oluşturduğu için takdir hakkını kullanarak dilediği memura VHKİ kadrosunu vermektedir. Memur kadrosunda çalışanlar için VHKİ kadrosu görevde yükselme niteliğinde değildir. Ancak bir kriter oluşturulmadan sadece seçilen personele bu unvanın verilmesi bir çok kurumda memur arkadaşlar arasında rahatsızlıklara neden olmaktadır.

Aşağıda Gazi Üniversitesinin örnek bir uygulaması bulunmaktadır. Üniversite objektif bir şekilde ve tüm adayların başvurması için ilana çıkmıştır.

T.C.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

BİLGİSAYAR İŞLETMENİ

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ

SINAV DUYURUSU

( 60 Adet Bilgisayar İşletmeni, 40 Adet Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni )

I. SINAVA KATILMA ŞARTLARI

Sınava katılabilmek için;

a) Son üç yıllık sicil notu ortalaması olumlu olmak

b) Memur, veznedar, daktilograf, satın alma memuru, ambar memuru, santral memuru ve sekreter kadrosunda bulunmak

c) Milli Eğitim Bakanlığından Onaylı Bilgisayar İşletmenliği sertifikası veya Beltek ve her türlü Bilgisayar İşletmenliği sertifikası önlisans ve lisans öğrenimi görürken bilgisayar dersi görenlerin belgelendirmeleri halinde müraacatları kabul edilecektir.

II. SINAVIN USULÜ

Sınav yazılı ve uygulamalı olarak yapılır.

Sınavda başarılı olmak için, yazılı ve uygulamalı sınavlarda ayrı ayrı 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak zorunludur.

III. SINAV KONULARI

a) Yazılı Sınav:

1. Temel bilgisayar işletim sistemi kavramları,

2. İnternet, intranet, Outlook uygulamaları,

3. MS Office uygulamaları (Kelime işlemci-Word, Elektronik tablolama - Excel ve sunu yazılımı-powerpoint) konularında çoktan seçmeli olarak yapılır,

b) Uygulamalı Sınav:

Yazılı puandan en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar katılacaktır.

Yazılı sınav konuları ile klavye kullanımı konusunda yapılır. Klavye kullanımında başarılı olabilmek için, dakikada en az 50 (elli) alfanumerik karakterin anlamlı olarak yazılması gerekir.

IV. YAZILI SINAV TARİHİ VE YERİ

Yazılı sınav tarihi ve yeri müracaatlar bitimi tarihi itibariyle internette www.gazi.edu.tr adresinden ilan edilecektir.

VI. BAŞVURULAR

Sınava başvurular 01-16 Aralık 2008 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında (www.gazi.edu.tr) yer alan ?Sınav Başvuru Formu? doldurularak internet üzerinden yapılabilecektir.

VII. BEYAN ESASI

Sınava başvurularda adayın beyanı sınava esastır. Başvuru formundaki eksik ve hatalardan aday sorumludur.

Ancak; yapılan inceleme sonucunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adaylar sınava alınmazlar, sınava alınsalar ve sınavda başarılı olsalar dahi başarısız sayılırlar. Bunlar hakkında gerekli yasal işlem yapılır.

VIII. SINAVA KATILMAYA HAK KAZANANLARIN İLANI

Sınava katılacak adayların isimleri 22 Aralık 2008 tarihinde Üniversitemiz web sayfasında (www.gazi.edu.tr) adresinde ilan edilecektir.

X. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar yazılı sınav sonuçlarına itirazlarını, sonuçların ilanından itibaren 7 (yedi) gün içinde Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığına yapabileceklerdir.

XI. ATAMALAR

Yazılı sınavdan en az 70 (yetmiş) puan alarak uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların yazılı ve uygulamalı sınavdan aldıkları puanın aritmetik ortalaması başarı puanı olacaktır. Başarı puanı en yüksekten en düşüğe doğru sıralama yapılarak başarı puanı en iyi 100 (yüz) adayın ataması yapılacaktır. Başarı puanın aynı olması halinde sırasına göre hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan aday tercih edilecektir.

İLAN OLUNUR.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber