Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Kilci Tekel, Tüpraş ve Türk Telekomun özelleştirme sürecine ilişkin açıklamalar yaptı

Haber Giriş : 06 Haziran 2003 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Kilci Tekel, Tüpraş ve Türk Telekomun özelleştirme sürecine ilişkin açıklamalar yaptı

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Metin Kilci, Petkim için revize tekliflerin alındığını ve nihai pazarlık görüşmelerinin 6 Haziran günü açık arttırma suretiyle sonuçlandırılacağını ve Tüpraş ve Tekel için de 7 Haziran'da ihaleye çıkalacağını bildirdi.

Kilci, Petkim'ini yüzde 88.86 hissesinin satışı için revize tekliflerin alındığını da belirtti ve bu çerçevede nihai pazarlık görüşmelerinin 6 Haziran günü açık arttırma suretiyle sonuçlandırılacağını ifade etti.

Kilci, Tüpraş'da bulunan yüzde 65.76 oranındaki idare hissesinin tamamının blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin olarak da 7 Haziran'da ihaleye çıkılacağını bildirdi.

Tekel'in Sigara Sanayi Müessesesi ve Alkollü İçkiler Sanayi Müessesesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla da 7 Haziran 2003 tarihinde ihaleye çıkılacağını açıklayan Kilci, Tekel ve Tüpraş'ın ihale sürecinin birbirine paralel gideceğini söyledi. Türk Telekom'un da özelleştirme çalışmalarının sürdürüldüğünü hatırlatan Kilci, Temmuz ayı içinde Telekom'da bir yol haritasını sunabilmeyi ümit ettiklerini iletti.
haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber