2005 'Özürlüler İstihdamı Yılı' olacak.

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haberi gönderen: tunstar

Ülkemizde özürlülerimizin sorunlarına önemli oranda çözüm sağlayacak olan "Özürlüler Kanunu" tasarı çalışmaları son aşamasına gelmiştir. Söz konusu kanunun çıkmasından sonra özürlülük konusunda yapılması gerekenlerin sistemli bir biçimde yürütülmesi için Başkanlığımız tarafından "2005-2010 Eylem Planı" hazırlanmaktadır.

Eylem Planı ülkemizin kendi koşulları ve imkanları ölçüsünde özürlülerimize sunulabilecek en temel ve en acil sorunların çözümü ve belli bir süreç alacak olan kurumsal düzenlemeleri kapsamaktadır.Hali hazırda kamuda boş olan özürlü kadrolarının doldurulması ve özel sektörde özürlülerin istihdamının sağlanamsı ilk ve en temel hedeftir.

Bu bağlamda ülkemizin sosyal politikası açısından önemli bir açılım sağlayacak olan eylem planı çerçevesinde ülke çapında bir istihdam politikasının yürütülmesi için 2005 yılı Devlet Bakanı Sayın Güldal AKŞİT'in teklifleriyle Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından "Özürlülerin İstihdamı Yılı" olarak ilan edilmiştir.

2005 yılında özürlülerin istihdamına yönelik yapılacak çalışmaları 2006 yılında özürlülerin eğitim, bakım ve rehabilitasyonu konusunda yapılacak çalışmalar takip edecektir.

Bu süreçte ortaya çıkacak olumlu gelişmelerin pekiştirilmesi için belirlenen dolaylı bir hedef de her yıl ortalama 50 ülkenin aday olduğu "Franklin Delano Roosevelt Uluslar Arası Özürlülük Ödülü" ne Türkiye'nin Eylül 2006'da başvurmasıdır.

Ülkelerin özürlülük konusunda gelişmişliklerinin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen söz konusu ödülün ülkemize kazandırılması, yürütülen yasal düzenlemeler ve kurumsal imkanlar açısından mümkündür
KAYNAK: http://www.ozida.gov.tr/tr_files/index.htm

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber