GAP bölgesindeki öğrencilere staj imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyesi şirketler, GAP Bölgesinde 200 öğrenciye staj imkanı sunacak.

YASED'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin Türkiye'deki en önemli temsilcilerinden YASED, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor.

GAP bölgesinde eğitim gören 200 öğrencinin uluslararası firmaların iş yapma modellerini merkezinde öğrenme ve 1 aylık staj dönemi boyunca edindikleri deneyimleri, ileride gerek bölgeleri gerekse kendi kişisel gelişimleri için kullanabilmelerini sağlamanın hedeflendiği projeyle, uluslararası şirketlerin bölgedeki öğrencileri yakından tanımaları için fırsat oluşturulması planlanıyor.

YASED bünyesinde faaliyet gösteren ?İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu?nca hazırlanan projeyle, GAP bölgesinde üniversite öğrenimi gören 200 öğrenciye, 2009 yaz döneminde YASED üyesi şirketlerde 1 ay süreyle staj imkanı sağlanacak.

Projeyle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitim gören, gerekli beceri ve niteliklere sahip öğrencilere vizyon kazandırmak, uluslararası şirketlerin doğu bölgelerindeki öğrencilerle ilgili fikir edinmeleri ve varsa ön yargılarının kırılması için fırsat yaratılması planlanıyor.

Çeşitli nedenlerle olanakları daha kısıtlı olan gençlere yeni kapılar açabilmenin hedeflendiği projeyle, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından biri olan istihdam ve eğitim konusunda katma değer yaratılması amaçlanıyor.

Hem öğrencilere deneyim kazandırması hem de işverenlerin gereksinim duyduğu kalifiye iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlayacak projeyle, YASED'in gençlere dönük sosyal sorumluluk projeleri yeni bir boyut kazanacak.

Projeye dahil edilecek öğrenciler, bölgedeki Harran, Gaziantep ve Dicle gibi 9 ildeki üniversitelerden toplam 72 bin öğrenci arasından seçilecek. Ağırlıklı olarak 3 ve 4'ncü sınıf öğrencilerinden oluşacak 200 öğrenci, değişik seçim metotlarıyla belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber