60 kontör gaspına 2'şer yıl 9'ar ay hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Aralık 2008 12:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

KARS Ağır Ceza Mahkemesi, geçen yıl 15 yaşındaki lise öğrencisi A.K.Y.'nin cep telefonunu zorla alarak kendi telefonlarına 8.70 YTL tutarında 60 kontör transfer eden 3 genci ?yağma' suçundan 2'şer yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti 3 gencin cezasını, bir daha suç işlemeyeceklerine kanaat getirerek şartsız olarak erteledi.

Olay, 13 Mayıs 2007'de Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu (GAMPO) bahçesinde meydana geldi. Lise öğrencisi A.K.Y., Taşlıharman Caddesi'nde yürürken önünü kesen tanımadığı İ.V.Ö. (17), E.B. (17), C.B. (16) tarafından GAMPO'nun bahçesine götürüldü. A.K.Y.'den zorla aldıkları cep telefonundan kendi telefonlarına 8.70 YTL tutarında 60 kontör transfer eden üç arkadaş, daha sonra telefonu geri vererek kaçtı. A.K.Y.'nin durumu ailesine bildirmesi üzerine babası Alparslan Y. polise şikayette bulundu. Şikayeti üzerine İ.V.Ö., C.B. ve E.B. yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında 10'ar yıl hapis istemiyle Çocuk Mahkemesi sıfatıyla Kars Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan ve tutuksuz yargılanan üç genç, kontör transferini zorla değil A.K.Y.'nin isteğiyle gerçekleştiğini ileri sürdü.

CEZALARI ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ?birden fazla kişi ile yağma' suçunu işledikleri gerekçesiyle İ.V.Ö., C.B. ve E.B.'yi önce 10'ar yıl hapisle cezalandırdı. 60 kontörün değerinin az olması ve sanıkların yaşlarının küçük olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, cezaları 2'şer yıl 9 ay 10'ar gün hapse düşürdü. Mahkeme heyeti daha sonra sanıkların aynı suçu bir daha işlemeyeceklerine kanaat getirerek, verdiği cezayı şartsız olarak erteledi. Mahkeme kararında ayrıca, 3 arkadaşın bir meslek ve sanat öğrenmeleri amacı ile gerektiğinde barınma imkanı da bulunan bir eğitim kurumuna devam etmelerinin sağlanması, denetim süresi içerisinde çocuklara rehberlik edebilecek bir sosyal hizmet uzmanı görevlendirilmesi istendi.

Gençlerin avukatı Fettah Çapkurt, gerekçeli kararın açıklanmasıyla temyiz için Yargıtay'a gideceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber