Emek Platformu iş bırakma eylemine hazır

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emek Platformu, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını ve SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesini protesto etmek için iş bırakma eylemi yapacak.

Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve BASK Genel Başkanı Resul AKAY'ın İş Bırakma Eylemine ilişkin yaptığı yazılı açıklama:

''Emek Platformu Bileşen Örgütler olarak Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını, SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesini öngören yasal düzenlemelerin ülke ve toplum gerçekleriyle bağdaşmadığı gerekçesiyle yapılmaması yönünde Hükümet defalarca uyarılmıştır.

En son 20 Kasım 2004 tarihinde bu irade en etkin ve görkemli bir şekilde ortaya çıkmış, daha büyük tepkilerin habercisi olarak Hükümete demokratik uyarılarda bulunulmuştur.

Demokratik tepkileri iktidar körlüğü içerisinde algılayan Hükümet 20 Kasım da ortaya çıkan bu dev gösteriyi görmezlikten gelerek ''Dediğim dedik, Çaldığım Düdük'' edasıyla hareket ederek, SSK Hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrini öngören tasarıyı Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmek suretiyle Genel Kurul gündemine indirmiştir.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını öngören tasarının da önümüzdeki hafta içerisinde Genel Kurul gündemine gireceği bilinmektedir.

EMEK PLATFORMU SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRDİ.

Emek Platformu; İl Özel İdareleri ile ilgili yasal düzenlemenin henüz yapılmamış olması nedeniyle, İl Özel İdarelerinin mevcut yapısıyla köye ve köylüye sunulacak hizmetlerin çok daha kötü olacağını her fırsatta ifade etmiştir. SSK Sağlık Tesislerinin Devlet Hastanesine devrinin sonucunda da; sağlık hizmetlerinin Sağlık Bakanlığı bünyesinde toplanmayacağını, bunun bir tuzak olduğunu ifade etmiştir. Çünkü; Cumhurbaşkanı tarafından veto edilen Kamu Yönetimi Temel Kanunu ile Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatlarının Yerel Yönetimlere ve İl Özel İdarelerine devredileceği açıkça belirtilmektedir. Bu durum Sağlık Hizmetlerinin tekelde toplanması projesi değildir. Bu düzenlemenin amacı Sağlık Hizmetlerini yüzlerce parçaya bölmek ve bunun sonucu olarak ta yerel siyasetçilerin partizanlığına, kayırmacılığına ve Sağlık hizmetlerinden çıkar sağlama girişimlerine zemin hazırlamaktır.

NİYETİMİZ HÜKÜMETİ DURDURMAKTIR

Emek Platformu Bileşeni Örgütler olarak niyetimiz Hükümeti bu yanlışından vazgeçirmektir. Niyetimiz, gerginliği artırmak, bir çatışma ve kaos ortamı yaratmak değildir. Bu ülkede en az iktidarı paylaşan kadrolar kadar sorumluluk anlayışı içerisinde hareket ettiğimiz unutulmamalıdır. Kaldı ki; Hükümetin halkın temsilcileri olan sosyal tarafları dışlayarak, parlamentodaki sayısal gücüne dayanarak çıkarmış olduğu yasaların pek çoğunda sorumluluk anlayışının izlerine rastlamak mümkün değildir.

ŞİMDİ EYLEM ZAMANI

Bu nedenle artık söz bitmiştir. Emek Platformu Bileşeni Örgütler yapılabilecek her şeyi yapmıştır. Hükümete ve Parlamentoya gereken uyarıları her platformda yaparak bu yanlıştan vaz geçirmeye çalışmıştır. Ancak Hükümet siyasi inadını sürdürerek totaliter rejimlerde örneği görülebilecek bir anlayışla hareket etmek suretiyle bu düzenlemeleri yapmak için süreci işletmektedir. Emek Platformu Bileşeni Örgütlerin son çare olarak ÜRETİMİNDEN GELEN GÜÇLERİNİ kullanmaya mecbur edilmiştir.

GÜNAH BİZDEN GİTMİŞTİR.

Bu eylemin sonucunda doğabilecek olumsuzlukların tüm vebali ve günahı Hükümete ait olacaktır. Emek Platformu Bileşeni Örgütler üzerine düşen tüm uyarıları yapmıştır. Bu düzenlemeleri inatla yapmaya kalkışan hükümete karşı tüm demokratik reflekslerini ortaya koyacaktır. Çünkü bu düzenlemeler sonucu bugüne kadar elde edilmiş bulunan pek çok kazanımlar gasp edilmiş olacaktır.

TAİMİNGİ HÜKÜMET BELİRLEYECK

Emek Platformu Bileşeni Örgütlerin Üretimden Gelen Güçlerini kullanacakları günü Hükümetin tavrı belirleyecektir. Söz konusu tasarıların TBMM Genel Kurulunda görüşüldüğü gün Üretimden Gelen Güç kullanılacaktır. Emek Platformu Bileşeni Örgütlere bugün itibariyle gereken bilgilendirme yapılmıştır.Söz konusu eylemle ilgili hazırlıkların gözden geçirilmesi amacıyla 29 Kasım 2004 Pazartesi günü Emek Platformu Bileşeni Örgütlerin Başkanları toplantıya çağırılacaktır. Toplantının yeri ve Saati Kamuoyuna ayrıca duyurulacaktır.''

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber