Veterinerlerden Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na suçlama

Haber Giriş : 27 Kasım 2004 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Yasin Demirkan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda en üst kademeden en alt kademeye kadar veteriner hekim hasımlığı olduğunu belirterek, ''Veteriner hekim olarak hayvancılıkta uygulanacak politikalarda ve yeni çıkacak kanunlarda söz sahibi olmak istiyoruz'' dedi.

Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin 41. Olağan Genel Kurulu, Kocetepe Kültür Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurul'a, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Eroğlu, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Ertekin ve çok sayıda birlik üyesi katıldı. Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Demirkan, Türk Veteriner Hekimler Birliği'nin, ülke genelinde kendisine bağlı 41 adet Veteriner Hekim Odası'yla, Türkiye'deki toplam 16 bin 500 veteriner hekimin tek temsilcisi olduğunu söyledi. Demirkan, veterinerlerin, et, süt, yumurta ve bal gibi bütün hayvansal gıdaların üretiminden tüketimine kadarki zincirinin her halkasında görev alan ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen kuduz, brucelloz ve tüberküloz gibi 150'den fazla zoonoz hastalıktan insanlara korumada direkt rol oylayan mesleğin mensuplarını olduklarını kaydetti. Dolayısıyla veteriner hekimlerinin hayvan sağlığının korunmasına ilave olarak insanların sağlıklı bir şekilde beslenmesinde ve hayvanlardan bulaşan hastalıklardan korunmasında da çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Demirkan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda özellikle hayvancılık şube müdürlüklerine meslek dışı kişilerin getirilmesinden şikayetçi oldu. Demirkan, ''Bakanlığın en üst kademesinden alt kademesine kadar veteriner hekimlere karşı hasımlığın nedenini anlayamıyoruz. Tüm bakanlık personelinin yararlandığı döner sermayeden sadece veteriner hekimler yararlanmıyor'' diye konuştu.

Demirkan, Avrupa Birliği sürecinde ve Dünya Ticaret Örgütü'nün kararları doğrultusunda, Türk tarım ve hayvancılığını zor günlerin beklediğini vurgulayarak, bu süreç içerisinde veteriner hekimlere daha fazla yer verilmesi gerektiğini kaydetti. Demirkan, ''Veteriner hekimler olarak hayvancılıkta uygulanacak politikalarda, yeni çıkarılacak kanunlarda söz sahibi olmak istiyoruz. Uygulanan yanlış politikaların hiçbir zaman içinde olmayan Türk Veteriner Hekimleri Birliği, doğru politikaların ve ülke çıkarlarının yanında olacaktır'' şeklinde konuştu.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber