Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile İlgili 2008/21 Sayılı Başbakanlık Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralık 2008 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27076

GENELGE

Başbakanlıktan:

Konu : Mahalli İdareler Genel Seçimleri

GENELGE

2008/21

2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 127'nci, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 8'inci maddesi uyarınca 29 Mart 2009 Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimleri yapılacaktır.

Anayasanın 79'uncu maddesinde öngörülen seçimlerin ?başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü? ilkesine yaraşır bir şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının bu kapsamdaki çalışmalarına diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da her türlü işgücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesi önem taşımaktadır.

Seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması zorunlu görülmektedir. İl ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler ivedilikle alınacaktır.

Bu itibarla, önümüzdeki mahalli seçimlerin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlarının talep edebileceği personel, araç, gereç ve yer tahsisi ile daktilo, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör, hesap makinesi ve kırtasiye malzemeleri ile bunları kullanabilen nitelikli işgücü takviyesi gibi diğer ihtiyaçlarının karşılanması için başta mülki amirler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ve banka yöneticileri ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak, herhangi bir aksamaya neden olunmaması için azami duyarlılık gösterilecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber