8.5 milyon engelli vatandaşın yüzde 95'i işsiz

Haber Giriş : 28 Kasım 2004 01:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Körler Federasyonu Genel Sekreteri ve Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Türkiye'de 8.5 milyon engelli vatandaşın yüzde 95'inin işsiz olduğunu söyledi.

Gaziantep Lisesi önünde toplanan ve çevre illerden gelen yaklaşık 500 görme engelli vatandaş, "Engelliler Yasası" çıkarılması için yürüyüş yaptı.

Gaziantep'te iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle buzlanan kaldırımlarda güçlükle yürüyen görme engelli vatandaşlar, İstasyon Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Türkiye Körler Federasyonu Genel Sekreteri ve Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, engelli olmayı kimsenin seçmediğini belirterek, "Bizler, istatistiklerin 8.5 milyon olarak saptadığı büyük engelli kitlesiyiz. Ailelerimizle birlikte sayımız 30 milyona ulaşmaktadır" dedi.

Engelli vatandaşların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarının mücadelesi ile 57. Hükümet döneminde kapsamlı ve bütünlüklü bir Engelliler Yasası çalışması yapıldığını hatırlatan Sağlam, "Ne yazık ki, gerek IMF yasalarının önceliği gerekse içine girilen erken seçim süreci yüzünden yasanın çıkarılması başarıya ulaşamamıştır. Şimdiki hükümeti tek başına oluşturan AK Parti'nin seçim bildirgesinde taahhüt ettiği Engelliler Yasası da henüz yerine getirilmedi. Türkiye'de bir Engelliler Yasası çıkarılıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Basın açıklaması, olaysız şekilde sona erdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber