Kaymakam ödemeyince battı

Haber Giriş : 07 Aralık 2008 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gerger Test Uygulama Merkezi sahibi Aksakallı, kaymakamın kendilerine gönderdiği öğrencilerin ücretlerini ödemediği gerekçesiyle açlık grevi başlattı. Kaymakam Koca ise dersaneye gönderilen 141 öğrencinin çoğunun fakir olmadığını ve araştırma başlattıklarını söyledi

Adıyaman'ın Gerger İlçesinde faaliyet gösteren Gerger Test Uygulama Merkezi Dershanesi, Kaymakam Şenol Koca'nın söz verdiği 141 öğrencinin ücretini ödememesi sonucu kapanınca, dershane sahibi Abuzer Aksakallı açlık grevine başladı.

Öğrencileri orta öğrenim (OKS) ve üniversite(ÖSS) sınavlarına hazırlayan Aksakallı, Koca'nın kendisini zarara uğrattığını iddia ederek dershanenin kapılarına kilit vurdu.

Üç gün önce kendisini de dershaneye kapatarak açlık grevine başlayan Aksakallı ?Geçen yaz dershaneyi kapatmayı düşünüyordum.

Sayın Koca, kaymakamlık olarak Halk Eğitim Merkezi'nde açtıkları kurslardan yeterli verim alamadıklarından yakındı ve dersanemize göndereceği öğrencilerin ücretini karşılama sözü verdi? dedi.

Aksakallı

?Dershanemize 141 öğrenci kayıt yaptırdı ama ücretleri bugüne kadar ödenmedi. Ben de dersanemde çalışan öğretmenlerimizin maaşlarını ödeyemedim, sigortalarını yatıramadım. Bu nedenle büyük bir ekonomik kriz içine girdim. Psikolojim bozuldu. Kendimi açlığa mahkum etmekten başka çare bulamadım. Hakkımı alana kadar açlık grevini sürdüreceğim? dedi.

Kitaplarını da karşıladı

Kalmakamın dershaneye kayıt yaptırdığı öğrencilerin kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarını da kendilerinin karşıladığını belirten Aksakallı

?Kaymakam beyin makamına son defa gidip masrafların ödenmesini istedim. Sayın Şenol Koca, parayı vermeyeceğini söyledi. Ben de sesimi duyurmak ve hakkım olanı alabilmek için açlık grevi eylemimi başlattım? dedi.

Kaymakam Koca ise 141 öğrenci için her ay Gerger Test Uygulama Merkezi Dersanesi'ne 7 bin YTL verecekleri sözünü verdiklerini doğrulayarak

?Ancak anlaşmamıza göre, bu 141 öğrencinin fakir, başarılı ve köylü olması gerekiyordu. Sayın Aksakalı'dan bize bu 141 öğrencinin listesini getirmesini istedik ve getirdi. Listeyi araştırdığımızda bu 141 öğrencinin çoğunun, memur çocuğu olduğunu gördük. Bunun üzerine bir komisyon kurduk ve araştırma kararı aldık. Araştırma bitene kadar da desteği kesme kararı aldık? dedi.

Koca, öğrencilerin açıkta kalmaması için, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurs açtıklarını belirterek

?O 141 çocuğumuz da dahil, toplam 585 öğrencimizi bu kursa gönederiyoruz? dedi.

taraf

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber