Alışveriş için en uygun zaman

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2008 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Kurban Bayramı'nın 4. gününü memleketi Trabzon'da esnaf ziyareti ve vatandaşla bayramlaşmaya ayırdı. Kunduracılar Caddesi'nde esnafı ziyaret eden Bakan Özak, ekonomik krizin psikolojik olduğunu söyledi, "Alışveriş için en uygun zaman" dedi.

Esnaf ziyareti programında vatandaşların iş talepleri ve dünyayı saran ekonomik krizle ilgili sorularla karşılaşan Bakan Özak, ülkemizdeki ekonomik krizin psikolojik olduğunu ileri sürdü. Özellikle gayrimenkul alımı için çok uygun koşulların oluştuğunu kaydeden ve bu süreçte esnafın biraz kaybı olacağını anlatan Bakan Faruk Özak, bu süreçten Türkiye'nin az hasarla çıkacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün bayramın 4 günü ve sokaklarda ciddi bir yoğunluk var. Bunun alışverişe dönmesini arzu ediyoruz. Global kriz tüm dünyayı etkiliyor. Psikolojik olarak Türkiye'yi de etkilemiş. İnsanlar belki harcamada gecikiyorlar, dövizdeki iniş çıkışı takip ediyorlar. Dövizin nerede durabileceğini, ona göre dövizini bozdurup harcama yapabileceğini düşünüyorlar. Bugün en uygun şartlarda gayrimenkul alma zamanı. En uygun şartlarda elbise ve ayakkabı alma zamanı. Fiyatlar ucuz. Bu tüketicinin lehine bir durum. Gerçekten bir şey almak için en uygun zamandayız. Tüccarın karı belki azalmış olabilir. Ama tüccarmız çalışkandır, gayretlidir. Elindekini paylaşır ve bu durumdan en az etkiyle çıkacaktır."

Bakan Özak, esnaf ziyaretleri sırasında önüne çıkan bir Milli Piyango satıcısından yılbaşı çekilişi için bilet aldı. Özak, yanında bulunanların da bilet almaları isteyerek herkese bol şans diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber