Güvenlik kamerasını kırıp liseyi soydular

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2008 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)

ADANA'daki bir lisenin güvenlik kamerasını kıran kişiler, okulun depo olarak kullanılan odasında bulunan 4 klima, 2 bilgisayar ve 1 televizyonu çaldı.

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen hırsızlar, Kurtuluş Mahallesi'ndeki Abdulkadir Paksoy Lisesi'ne girdi. Binanın dış tarafında bulunan güvenlik kameralarını taş atarak kıran hırsızlar, binanın pencerelerini camlarını da aynı yöntemle kırdı. Daha sonra okula giren hırsızlar, depo olarak kullanılan odaya, kapı kilidini kırarak girip, içeride bulunan ve Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Emlak Bürosu'na verilmek üzere bekletilen 4 klima, 2 bilgisayar ve 14 televizyonu 3 metre yükseklikteki duvardan atarak çalan hırsızlar kaçtı.

Bayram sonrası dün okula gelen ve camlarla güvenlik kamerasının kırık olduğunu gören görevli, polise ve Okul Müdür Yardımcısı Erdal Cihangeçim'e haber verdi. Yapılan araştırmada kırılan güvenlik kamerasının çalışmadığı anlaşıldı. Parmak izi çalışması yapan polis, hırsızların yakalanması için soruşturmayı sürdürüyor.

Çalınan eşyaların kullandıkları malzemeler olmadığını belirten Müdür Yardımcısı Erdal Cihangeçim, ?Güvenlik kameraları da bakımda olduğu için çalışmıyordu. Hırsızlar bunu bilmeyip, çalıştığını sandıkları kamerayı yakalanmamak amacıyla kırmışlar, sonra hırsızlık yapmışlar? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber