Vekillerden meclise 11 trilyon telefon faturası

Haber Giriş : 29 Kasım 2004 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekillerinin, yılın ilk on ayındaki telefon görüşmelerinin TBMM'ye faturası 11 trilyon liraya ulaştı.

TBMM İdare Amiri ve AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, telefon faturalarının bu kadar yüksek gelmesinin nedeninin telekonferans bağlantıları olduğunu belirterek, milletvekillerine çok zorunlu hallerde konferans bağlantısı yaptırmaları çağrısında bulundu.

Milletvekilleri ocak-ekim döneminde 11 trilyon liralık telefon görüşmesi yaptı. Buna göre, milletvekillerinin konuşmaları dolayasıyla Meclis'in aylık ortalama telefon faturası 1.1 trilyon lira oldu. Milletvekili başına ödenen aylık telefon faturası 2 milyar liraya geldi. On aylık dönemdeki vekil başına aylık ortalama görüşme tutarı 20 milyar lirayla, yılın tümü için geçerli "üç maaş" sınırını aştı.
Milletvekillerinin yılda üç aylık maaşları tutarına kadar olan telefon görüşmelerini TBMM ödüyor, bu miktarı aşan kısım ise milletvekilinden tahsil ediliyor.

TELEKONFERANS PAHALIYA GELİYOR
TBMM İdare Amiri ve AKP Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, telefon faturalarının bu kadar yüksek olmasının telekonferans bağlantılardan kaynaklandığını söyledi.
Berdibek, TBMM çatısı altında hat transferi nedeniyle telefon görüşmelerinin bedava olduğu, milletvekillerine dağıtılan Aycell hatlı telefonların bu hatlardan bedava aranabildiğini belirtti. Ancak Berdibek, Aycell'in kapsama alanı dar olduğu için vekillerin Türkcell ve Telsim hatlarını daha çok kullandıklarını ifade etti.

Berdibek, bu nedenle milletvekillerinin telekonferansla görüşmeler yaptıklarını ve bunun da çok pahalıya mal olduğunu vurgulayarak, milletvekillerini bu konuda uyardı.
Berdibek, "Görüşmelerde vicdan muhasebesi de yapılarak kısıtlamaya gidilmeli. Çok zaruri hallerde konferans yapılmalıdır. Konferans yapılacaksa da kısa tutulmalıdır" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber