Telefonda sabit ücrette sevindirici gelişme

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2008 22:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Türk Telekom'un Telefon Abonelerinden Aldığı Sabit Ücret ile İlgili Nevşehir Tüketici Hakem Heyeti'ne Başvuran Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Bilirkişi Tarafından Konunun İncelenmesinin Sonuçlandığını ve Tüketicinin Haklı Bulunduğunu Bildirdi.

Türk Telekom'un telefon abonelerinden aldığı sabit ücret ile ilgili Nevşehir Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, bilirkişi tarafından konunun incelenmesinin sonuçlandığını ve tüketicinin haklı bulunduğunu bildirdi.

Türk Telekom'un telefon abonelerinden aldığı sabit ücret ile ilgili çalışmalar yürüten Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, sevindirici kararı ocak ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşacak.

Sabit hatlardan alınan sabit ücret ile ilgili öncelikle Nevşehir Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuran ve çıkan olumlu kararın ardından konuyu yargıya taşıyan Şube Başkanı Mustafa Uğur; "6 ay süren dava sürecinden sonra 27 Ekim 2008 tarihinde bilirkişi tarafından da konunun incelenmesi sonuçlanmış ve bilirkişi tüketiciyi haklı bulmuştur" dedi.

Şube Başkanı Mustafa Uğur, 8 sayfadan oluşan bilirkişi raporunun önemli bir belge olduğunu ve davanın büyük bir ihtimal ile tüketici lehine sonuçlanacağını ve tüketicilerden bir daha asla sabit ücret alınamayacağını vurguladı.

Mustafa Uğur, mahkemenin son kararını 9 Ocak 2009 tarihinde vereceğini belirtti. Uğur, davanın müspet sonuçlanmasının ardından tüketicilere konu ile ilgili dava dökümanlarının ücretsiz olarak sunulacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber