Acemi askere James Bond tuzağı: Cepsaat

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Acemilere asker malzemeleri satan internet siteleri, saat şeklinde cep telefonu ithal etti. Amaç, gençlerin zihnini bulandırıp telefon alışkanlığını paraya tahvil etmek. Çünkü kışlada ceple konuşmak kesinlikle yasak

Acemi asker malzemesi satan internet siteleri, cep telefonu ile saati birleştiren yeni bir ürün satışa çıkardı. 1177 YTL'ye satılan saatler, 007 James Bond filmlerini hatırlatıyor. Birçok cep telefonundan üstün olan saatler, ses ve görüntü çekebiliyor. Ayrıca, aralıksız 3 saat konuşma, dokunmatik ekran, titreşim, telesekreter, bluetooth, USB kablo ile veri alışverişi gibi imkanlar sağlıyor.

Ancak, gizlilik ve güvenlik nedeniyle er ve erbaşların askeri bölgelerde cep telefonu sokması yasak. Sadece ankesörlü telefon ve imkan olan kışlalarda internet üzerinden iletişim kurabilen askerler, istedikleri zaman rahat rahat konuşmak için yeni çıkan saate büyük ilgi gösteriyor. Bu durum da ciddi bir güvenlik açığı oluşturuyor. Kötü niyetli kişiler, saat sayesinde askeri bilgi, belge ve görüntüleri kışla dışına çıkarabilir.

Barkın ŞIK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber