21 bin çocuk sigortalının bildirimleri iptal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2008 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Sigortalar Genel Müdürü İbrahim Ulaş, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) yapılan küçük yaştaki çocuklara ait bildirimlerin incelemeye alındığını, bugün itibarıyla 20 bin 889 çocuk sigortalının bildirimlerinin iptal edildiğini bildirdi.

Ulaş, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetenin çalışma hayatı köşesinde "80 Bin Kişiye Haksız Ödenen Aylıklar ve "Çocuk Sigortalı Bildirimlerinin İptali" hakkında dün yer alan haber ve yorumlarla ilgili, "Bu ve buna benzer kamuoyunu yanıltıcı haber, yorum ve manşetlerin alışkanlık haline getirildiği görülmektedir" dedi.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığınca yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen haksız aylıkların iptali ile ilgili bilgiyi, 1 Aralıkta katıldığı bir programın ardından "ölen kişilere aylık ödenmesi konusunda yapılan çalışmaların sonucunun sorulması üzerine verdiğini belirten Ulaş, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tarafından 2003 yılından itibaren yapılan çalışmalarda emekli aylığı alanlara ilişkin kimlik bilgilerin güncellendiğini ifade etti.

Ulaş, yapılan çalışmalar sonucunda; SSK'da 45 bin 290, Bağ-Kur'da 21 bin 96 ve Emekli Sandığından 13 bin 47 kişi olmak üzere toplam 79 bin 433 kişinin haksız gelir veya aylık aldığı tespit edilerek, bu aylıkların kesildiğini ve yıllık 480 milyon YTL tasarruf sağlandığını kaydetti.

Ulaş, söz konusu çalışmanın görev yaptıkları kurumu, milleti ve devleti için özveriyle çalışan bir ekibin gayretleriyle yapıldığını ve önemli sonuç elde edildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber