Gümrük Müsteşarlığından, KPSS-B için 4001 açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

(B) GRUBU ATAMALAR İÇİN BAŞVURACAKLARIN DİKKATİNE

Bilindiği üzere, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığınca personel ihtiyacı, açıktan atama suretiyle KPSS sonuçlarına göre merkezi yerleştirme ile ÖSYM tarafından karşılanmaktadır. Bu bağlamda, 2007 yılına kadar KPSS 4001 (herhangi bir lisans programından mezun olmak şartı taşımak) puan türü baz alınmak suretiyle KPSS 4001 puanına göre personel istihdam edilmekte idi. Ancak, taşra teşkilatımız personelince gerçekleştirilen dış ticaret işlemleri kapsamında ithalat, ihracat, antrepo, transit vs. işlemler dikkate alındığında bu işlemleri yapan personelin yeterlilik açısından teknik bilgi, birikim ve eğitime sahip olma kriterlerine uygunluğunun önemi açıktır.

Nitekim KPSS 4001 (herhangi bir lisans programından mezun olmak şartı taşımak) puan türü baz alınmak suretiyle alınan personelin gerek kurum içi eğitim sürecinde gerekse tam manasıyla göreve başladıktan sonra gerekli alt yapının eksikliğinin verilen eğitimlerle giderilemediği, bunun sonucunda personelce işe uyum sağlamakta sıkıntılar oluştuğu, dolayısıyla istenilen düzeyde verim alınamadığı görülmüştür.

Bu itibarla kamu yararını gözetmenin bir gereği olarak, açıktan atama suretiyle yapılan personel istihdamında görevin gerektirdiği niteliklere uygun personel temin edilmesi prensibinden hareketle yeterlilik açısından teknik bilgi, birikim ve eğitime sahip olma kriterlerinin göz önüne alındığı bir seçime gidilmesinin gerekliliği ortaya çıkmıştır.

İlgililere duyurulur.

Personel Dairesi Başkanlığı
Uygulama Şubesi
İrt.No : (312) 306 84 64

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber