'Özür diliyoruz' listesine, istemeden giren okul müdürleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kampanya için suç duyurusu

İnternet sitesindeki listenin 90. ve 91. sayfasında kendisinin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Kızıltaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Yusuf Külekçioğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Tazebey Avcı, İmam Hatip Lisesi Müdürü Kemal Dağcı, Kilis Anadolu Lisesi Müdürü Salihiddin Ataköşker ve Öğretmenevi Müdürü Bekir Şen'in isimlerinin kullanıldığını ifade eden Akkurt, şöyle konuştu:

"Bilgimiz ve isteğimiz dışında adımızı kötüye kullanarak şahsımız ve temsil ettiğimiz devlet görevi şahsiyetimiz yıpratılmak istenmiştir. İlgililer hakkında başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Adımızı kullananları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koru Beldesi Belediye Başkanı Recep Başkan da, listeye isminin kötü niyetli kişiler tarafından konulduğunu savundu. Kampanyaya desteğinin söz konusu olmadığına işaret eden Başkan, şunları kaydetti: "Tarihini bilen Türk evladı olarak, neden özür dileyelim? Şahsım ve milletim adına Ermenilerden özür dilemiyorum. Hukukî işlem başlattık."


Kampanyanın yürütüldüğü www.ozurdiliyorum.com internet sitesinde, güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle, kampanyaya katılması söz konusu olmayan isimlerin adına da imza atıldığı ortaya çıktı

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu ile bazı AKP milletvekilleri de bildiriye imza atmış görünürken, kampanyanın öncülerinden olan Hakan Tahmaz, "Kampanya sabote edildi. Şimdi güvenlik önlemi alıyoruz, isimleri süzgeçten geçireceğiz" açıklamasını yaptı.

Siteye imza atanların sayısı dün akşam saatlerinde 13 bini geçmişti. Fakat listeler incelendiğinde, bazı ilginç isimler dikkat çekti. Bir süre önce yaptığı röportajda, geçmişte bir Ermeni güreşçiye yaptığı hareketten pişmanlık duyduğunu açıklayan eski güreşçi AKP Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç gibi isimler de yer aldı.

Yerlikaya, bildiriye imza atmasının söz konusu olmadığını belirterek, "Biz hata yapmadık ki özür dileyeyim. Hata yapanlar özür dilesin" dedi.

Bilgiç ise, basın mensuplarının uyarmasıyla, listede adının yer aldığını öğrendiğini belirterek, "İsmimi oraya yazanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Tahmaz ise, sitenin kuruluş aşamasında güvenlik önlemi düşünülmediğini, siteye giren herkesin istediği isimle imza atabildiğini belirterek, "Bir arkadaşı görevlendirdik. Bundan sonra bütün isimler süzgeçten geçecek. Mevcut isimleri de süzgeçten geçireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber