Sahte doktorlar yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2008 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Gaziantep'te kendilerini doktor olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan 3 hurdacı yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde hedef seçtikleri işyerlerine kendilerini doktor olarak tanıtıp yüklü miktarda mal alacaklarını söyleyen ve hurdacı oldukları öğrenilen 3 kişi takibe alındı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şahısların, mal alacakları iş yeri sahiplerinden teslim aldıkları malı almak için kiraladıkları nakliyeciler ya da taksiler vasıtasıyla malları aldırıp belirledikleri yerlere indirdikten sonra başka bir nakliye aracına malları tekrar yükleyip parasını ödemeden kaçtıklarını tespit etti.

Polis, şahısların bir firma yetkilisini telefon ile arayarak kendisini Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli doktor olarak tanıtan şüpheli şahsın, 100 koli yumurta için fiyatta anlaşarak malları nakliyatçı ile teslim alacağı sırada baskın düzenledi. Fuar Kavşağı'nda yapılan operasyonla şüpheli 3 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalar da hurdacılık yaptığı öğrenilen şahısların 3 aydır 14 ayrı iş yerinden yaklaşık 10 bin YTL değerindeki gıda, ev eşyası ve kömürü dolandırıcılık suretiyle götürdükleri öğrenildi. Ele geçirilen çok sayıda malzeme sahiplerine teslim edilirken gözaltına alınan Cengiz Y., Hasan Y. ve İsmet İ. "Unvan gaspı ve düzen kurak suretiyle dolandırıcılık" suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber