LCD TV gibi ısıtıcı, faturayı yarıya indirdi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LCD televizyon görünümlü ısıtıcı icat etti, doğalgaz ve elektrik faturaları yarıya düştü. 1955 Düzce doğumlu Niyazi Davran'ın Ardo adını verdiği ısıtıcılar, doğalgaz faturasında yüzde 50, elektrik faturasında ise yüzde 60 tasarruf sağlıyor. Güneşi esas alarak ürettiği cihaz ile havayı ısıtmak yerine, ısıyı cam üzerinden yansıtmayı başaran Davran, ?Kabarık faturadan illallah? diyen vatandaşın imdadına yetişti. 2009 sonuna kadar 500 bin adet Ardo satmayı planlayan Davran'ın icadı Fenerbahçe okulları başta olmak üzere pek çok kuruluş tarafından da tercih edildi.

GÜNEŞ GİBİ ISITIYOR

Davran, aynı zamanda PestGo adı verilen ve her türlü böcek ile haşereyi uzak tutan elektronik cihazlar da üretiyor. Üç yıldır üzerinde çalıştığı ve tüm Türkiye'de pilot uygulamalarını yaptığı Ardo'nun satışına başlayan Davran, şu bilgileri verdi: ?Cihaz güneşin ısıtma teknolojisini taklit ediyor. Isıyı havaya atmıyor. Cam kötü bir iletken olduğu için tıpkı ışık gibi hareket ediyor. 30 metrekareyi ısıtmak için bir Ardo yeterli oluyor. İlk 5 dakikada ısınıyor. Fişi çekildikten 15 dakika sonra bile ısıtmaya devam ediyor. Belli bir ısıya ulaştıktan sonra kullandığı elektrik miktarı da otomatik olarak azalıyor. Örneğin doğalgazla ayda 100 YTL'ye ısınıyorsanız, Ardo'yla bu 50 YTL'ye mal oluyor. Elektrik sobası bir saatte 75 kuruşluk sarfiyat yaparken, Ardo'da bu rakam 25 kuruş civarında. ?

Hem evi hem de ofisi ısıtıyor

ARDO'YU iki boyda ürettiklerini belirten Davran, ?45x80 cm'lik olanı 1200 watt'la ısıtıyor, 65X110 cm olan büyük boyu ise 2200 watt'la çalışıyor. 7 gün 24 saat çalışma kapasitesine sahip. Küçük boyu 466 YTL, büyük boyu ise 584 YTL'den satılıyor? dedi. Sadece evde değil ofislerde de bu ürünün kullanıldığını belirten Davran, ?2010 yılında yıllık satış adedimizin 2 milyona çıkmasını öngörüyoruz. Avrupa başta olmak üzere ihracat için distribütörlük görüşmelerine başladık? diye konuştu.

Aylin LÖLE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber