Atalay: Polis, sorulmadan kimlik göstermek zorunda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarının, 2009 yılı bütçeleri kabul edildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.

Vatandaşların polise kimlik sorması konusuna açıklık getiren Atalay, "Polis, sorulmadan kimlik göstermek zorunda. Bunu bütün polislerin ve vatandaşların bilmesi gerekir. Zaten polis, bir kişiyle muhatap olduğunda polis kimliğini gösterecektir. Polisin böyle bir zorunluluğu var" diye konuştu.

Polislere, 2002'den beri 2 kez ek ödeme yapıldığını bildiren Atalay, "Bu ödemeleri yeterli görmüyoruz. Her alanda çalışma şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz" dedi. Atalay, en düşük polis aylığının bin 700 YTL'nin üzerinde olduğunu kaydetti.

Atalay, 18 belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığını bildirerek, "Belediye başkanları, seçilmiş kişilerdir. Çok önemli bir şey olmadıkça görevden almıyorum. Tutuklama olmadıkça, son safhaya kadar görevden almamaya gayret ediyorum. Politikam bu yöndedir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Atalay, özel harekatçıların sayısında bir süredir artış olmadığını belirterek, bu yıl 550 kişinin özel harekata katıldığını, 1500 kişinin daha eğitime alınacağını bildirdi.

Seçmen kütükleri konusundaki görev ve yetkinin Yüksek Seçim Kuruluna ait olduğunu anımsatan Atalay, seçmen kütükleri konusunda adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin de eleştirilere maruz kaldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber