Polis, çeteden tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 14:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kurdukları silahlı örgütle, 7 ayrı 'nitelikli yağma ve tehdit' olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında avukat, polis ve 6. İcra Dairesi Müdürü'nün de bulunduğu 10 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

Sorgulaması tamamlanan 10 zanlı, "Silahlı örgüt kurmak, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, ölümle tehdit ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Ramazan A., ve Kubilay K., Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan polis memuru Alpay D., Servet K., Eray K., Emrah K., Fuat Y. ve Özgür Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa Barosu avukatlarından Mustafa E.K. ile 6. İcra Dairesi Müdürü Mehmet K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe ile başvuran bir esnafın ifadeleri doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kurdukları silahlı örgütle birçok olaya karışan zanlılara yönelik operasyon başlatmıştı.

Operasyon kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Alpay D., Bursa Barosu avukatlarından Mustafa E. K, ve 6. İcra Dairesi Müdürü Mehmet K. ile Eray K., Emrah K., Fuat Y., Özgür Ö., Kubilay K. Ramazan A. ve 2006 yılında Bursa eski Jandarma Komutanı Albay Aydın Yeşil'in de irtibatlı olduğu çetenin silahlı saldırısına uğrayan Servet K. gözaltına alınmıştı. Zanlılarla birlikte 5 adet ruhsatsız silah ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber