Kıvrıkoğlu'ndan, kola içen Org. Özkök'e şarap içme emri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Aralık 2008 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun dönenim Kara Kuvvetleri Komutanı Hilmi Özkök'e yaptığı akıl almaz içki baskısı...

YARGILANMA İNTİKAMINI ALDI

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, dönemin Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun kuvvet komutanlarına içki içmesi için toplantılarda baskı yaptığını itiraf etti. Haksız mal edinmek suçu nedeniyle 2.5 yıl hapse mahkûm olan ve rütbesi oramirallikten erliğe indirilen eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlham Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e konuştu. Erdil, döneminde yargılandığı ve bu yüzden de kendisini asla affetmeyeceğini deklare ettiği eski Genelkurmay Başkanı Özkök'ten intikam alırcasına bir anısını anlattı.

"NE ŞARABI KOLA İÇİYOR"

2000 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası dönemim Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman'ın evinde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarıyla bir araya geldiklerini ve bu yemekli toplantıda Kıvrıkoğlu'nun Özkök'e zorla içki içtirttiğini söyleyen Erdil olayı şöyle anlattı: ? 2000 veya 2001 olabilir. Kıvrıkoğlu Paşa, Genelkurmay Başkanı'ydı. Her Milli Güvenlik Kurulu toplantısından sonra bir kuvvet komutanının evinde toplanıp akşam yemeği yeriz. Bir toplantı sonrası yine Cumhurbaşkanlığı Köşkü içinde yapılan komutanlık evlerinden birinde yemek yedik. Masada Kıvrıkoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Hilmi Özkök, Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil, Hava Kuvvetleri Komutanı Ergin Celasun var. Masaya şarap servisi yapıldı. Herkesin önündeki kadehte kırmızı içecekler duruyor. Bir ara galiba Aytaç Paşa, Hilmi Özkök'e seslenerek, 'O Hilmi, ne güzel, sen de şarap içiyorsun' dedi. O da, 'Evet biz de heyete uyduk içiyoruz' cevabını verdi."

Erdil bu noktada dönemin genel Kurmay Başkanı Kıvrıkoğlu'nun söze girerek, "Nereden şarap içiyormuş. Önündeki şarap değil, kola." şeklinde çıkıştığını ve Kıvrıkoğlu'nun kimsenin tepki vermesine izin vermeden hizmet yapan garsona dönüyor ve "Oğlum şuradan şarap getir. Hilmi de doğru dürüst bir içki içsin" diyor.

YOLSUZLUKTAN YARGILANDI, ORAMİRAL GİRDİ ER ÇIKTI

O dönemde yaşananları Hürriyet Gazetesi'nden Ertuğrul Özkök'e anlatan Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhmi Erdil, haksız mal edindiği gerekçesiyle Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı döneminde yargılanmış ve yolsuzluk yaptığı tespit edilerek mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi, tarafından 3 yıl hapse mahkum edilen Erdil, Eski Türk Ceza Kanunu'nun 59. maddesine göre, cezasısının 6'da 1 oranında indirilmiş hali olan 2 yıl 6 ay hapis yatmış, rütbesi de Oramiralliketen erliğe indirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber