Yıldırım: Muayene istasyonları, ihtisas hastanesi gibi oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2008 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha önce kamu eliyle yapılan, araç muayenelerinde yeni bir dönemi başlattıklarını belirterek, ?Yeni ve modern araç muayene istasyonlarıyla insanımız da kazanıyor, devlet de kazanıyor? dedi

Ulaştırma Bakanlığı denetimi altında faaliyet gösterecek, Doğuş Grubu, Akfen, TÜVSÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK'ün uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti veren istasyonlar zincirinin yeni halkalarının faaliyete geçmesi dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım şunları söyledi:

?Muayene istasyonları, tam teşekküllü bir ihtisas hastanesi gibi hizmet veriyor. Trafiğe çıkabilmesi için elinde tapu gibi sağlık raporu olması lazım.?

Şahenk: 1 milyar dolarlık yatırım

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise TÜVTURK'ün, Türk sermayesinin, uluslararası şirketlerle finansal ve teknolojik bütünleşmesinin başarılı bir örneği olduğunu ifade etti. Şahenk şöyle dedi:

?Trafik kazalarının en aza indirilmesinde bu yatırımın önemli rol oynayacağı inancını taşıyoruz. Bu proje kapsamında 550 milyon dolarlık ihale bedeli dışında, yaklaşık 350 milyon dolarlık fiziki yatırım ve 100 milyon dolar finansman ve proje geliştirme olmak üzere toplam 1 milyar dolar yatırım gerçekleştirilmiş olacaktır.?

20 yıllık işletme süresi boyunca araçların muayene edilmesinden elde edilecek gelirin yaklaşık 7.3 milyar dolarının hazine payı olarak, 2.7 milyar dolarının da KDV olarak Maliye Bakanlığı'na aktarılacağını belirten Şahenk, devletin 10 milyar dolarlık bir kazanç sağlayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber