Bürokraside koltuk revizyonu zamanı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 21 Aralık 2008 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İllerde revizyon zamanı. İstanbul Valisi Güler Kıbrıs'a, Emniyet Müdürü Cerrah Eskişehir'e vali atanıyor.

13 müdür değişti

Bürokraside koltuk değişimi başladı. İçişleri Bakanlığı 13 ilin emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yaparken, asıl büyük revizyon seçim sonrasında İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi büyükşehirlerde yaşanacak.

İstanbul'a Yılmaz...

İstanbul Valisi Muammer Güler'in Kıbrıs'a büyükelçi, Emniyet Müdürü Cerrah'ın Eskişehir'e vali olarak atanması bekleniyor. Cerrah'ın koltuğuna Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın geleceği öne sürülüyor.

***

Karmaşa koltukta!

Bürokraside bütün taşlar yerinden oynuyor! İddiaya göre; İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah Eskişehir'e, Emniyet Genel Müdürü Köksal Ankara'ya vali oluyor. Vali Güler'e ise KKTC'de elçilik yolu gözüküyor.

Kelle koltukta bürokraside koltuklar karışıyor! İçişleri Bakanlığı, dün 13 ilin emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yaparken, bu durumun büyük değiş-tokuşun ilk adımı olduğu iddia ediliyor. Kulislerden yükselen sesler, özellikle İstanbul'da silbaştan bir yönetim olacağını gösteriyor. Çünkü İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, Eskişehir Valiliği'ne, İstanbul Valisi Muammer Güler'in de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) büyükelçi olarak atanacağı ileri sürülüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde boşalan koltuğa göz kırpan ismin ise, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz olduğu kulaktan kulağa dolaşıyor.

Yeni vali kim acaba!

İstanbul Valiliği için henüz bir isim belirlenmezken, yakın zamanda Başkent'i de karmaşık günler bekliyor. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'ın Ankara Valiliği'ne atanacağı, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de Köksal'dan boşalan koltuğa oturacağı iddialar arasında yer alıyor. Geriye de yine cevabı meçhul sorular kalıyor: Ankara Valisi Kemal Önal nereye atanacak? Boş kalan koltuklara kimler gelecek?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber