Erdoğan: CHP'nin hem ufku yok hem İSKİ'den damgalı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 05:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, Konya, Kayseri ve Antalya'dan sonra, Topbaş ile İstanbul, Karaosmanoğlu ile Kocaeli'de ?Aynen yola devam' dedi. Başbakan ?ufuksuz' CHP'nin yolsuzluktan da damgalı olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN Erdoğan, 29 Mart'taki yerel seçimlerde Konya, Kayseri ve Antalya'dan sonra İstanbul ve Kocaeli'nde de mevcut adaylarla yola devam edeceklerini açıkladı. Erdoğan dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda İstanbul ve Kocaeli'nde mevcut Belediye Başkanları Kadir Topbaş ve İbrahim Karaosmanoğlu'nun AK Parti'nin adayları olacağını belirtti ve CHP'ye yüklendi.

MEDYA BUNU AYNEN YAZSIN

KOCAELİ'NİN eskiden CHP'li belediye başkanı tarafından yönetildiğini hatırlatan Erdoğan, ?Medya bunu aynen yazsın CHP'li belediye döneminde 10 yılda 550 km doğalgaz hattı, 70 bin abone için 500 milyon YTL harcama yapılmıştı. Bu dönemde ise, 2180 km doğalgaz hattı döşendi. 150 bin de abone yapıldı. Tüm bu hizmetler için 96 milyon YTL harcandı. CHP'li belediyenin 500 milyon YTL'ye yapamadığını AK Partili belediyemiz 96 milyon YTL'ye yapmıştır. Bunların ufku yok' dedi.

ZENCİ TÜRK DEMEDİLER Mİ?

ERDOĞAN İstanbul'da kendilerinden önce SHP parantez içinde ?CHP' zihniyetinin bulunduğunu hatırlatarak, o dönemde ortaya çıkan İSKİ skandalına atıfta bulunarak ?Bunlar damgalı zaten, belli. Ama şimdi ?iftira at tutmazsa iz bırakır' kampanyasının içindeler. Bunlar milletime ?göbeğini kaşıyanlar' demediler mi? Bunlar ?anlamaz böyle oy kullanıyorlar. Bunlar zenci Türkler' demediler mi?'

LİSTE DIŞINA KÜSMEYİN MESAJI

Lİsteye giremeyecek adaylara da seslenen Erdoğan, ?Ben futbol oynadığım dönemde hocam, bana ?Oğlum 11 kişiyi sahaya sürüyorum. Ama kadroda 25 kişi var' derdi. Siz de, ilk 11'e girecekmiş gibi hazırlanacaksınız. Sonuçta bir arkadaşımız görev alacak. Diğerleri gelip, ?bana düşen görev ne' derse, işte o zaman alkışlarım' dedi. Adayları temayül yoklamaları, anketler, istişareler neticesinde belirlediklerini kaydeden Erdoğan, ?Kazanmak için her yolu mubah sayanlar var. Biz onlardan olmayacağız' dedi. 15 Ocak'a kadar tüm adaylarını açıklayacaklarını anlatan Erdoğan daha sonra Topbaş ve Karaosmanoğlu'nu platforma çağırarak, ellerini havaya kaldırdı.

Topbaş kazanırsa İstanbul'da üst üste seçilen ilk başkan olacak

ÖNCE vali başkanlarca yönetilen, sonra özel bir yasayla ?Büyükşehir'e dönüştürülen İstanbul'da, seçimle gelen hiç bir belediye başkanı bugüne kadar ikinci kez seçilemedi. Yüzde 50'ye varan oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Bedrettin Dalan dahi, ikinci kez girdiği seçimlerde Nurettin Sözen'in gerisinde kaldı. Başbakan Erdoğan, 2004 yerel seçimlerinde aday gösterdiği Kadir Topbaş'ı Beyoğlu Belediyesi'nden İstanbul'a taşıdıktan sonra şimdi 2009 yerel seçimlerine AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını yine Kadir Topbaş olarak gösterdi. Son kamuoyu araştırmalarında AK Parti adayının yüzde 50, CHP adayının yüzde 30 civarında oy alacağı tahmin ediliyor.

Irak'tan yardım teşekkürü

BAŞBAKAN Erdoğan, Irak Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Tarık El Haşimi ile İstanbul'da bir araya geldi. Beşiktaş'taki Başbakanlık ofisinde gerçekleşen ve 1 saat 30 dakika süren görüşmeye Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Irak heyetinden temsilciler de katıldı. Irak'taki son durum ve gelişmeler hakkında bilgi veren Haşimi'nin, Irak'taki son terör saldırılarında yaralılara tedavilerinde Türkiye'nin gösterdiği ilgi, yardım ve dayanışma için teşekkür ettiği belirtildi. Görüşmede PKK terör örgütüne karşı işbirliği ve ortak hareket noktasındaki kararlılığın teyid edildiği öğrenildi. Erdoğan görüşmenin ardından Ankara'ya hareket etti. MESUT ER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber