Aracını iyi süren ve az kullananlar daha az kasko primi ödüyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sigorta sektöründeki kıran kırana rekabet kasko alanında yeni ürünleri ortaya çıkardı. Aracını az kullananlar yüzde 71'e kadar avantaj sağlarken iyi sürücülere ekstra indirim yapılıyor

İLKER PEHLİVAN

İSTANBUL - Son yıllarda otomobil satışlarıyla birlikte trafikteki risk ve kazalar da artıyor. Sigorta sektörünün ciddi zararlar ettiği kaskoda araç başına hasar maliyetleri yükseliyor. Sektördeki şirketlerin zarar yazmasına neden olan bu branşta yeni ürünlerle sorunun aşılması hedefleniyor.

Sektörde kasko branşında büyüme eksiye düşerken, diğer branşlarda da büyüme sıfıra yaklaştı. Yılın son çeyreğinde sektörde büyümenin geçen yıla göre sıfır çıkabileceği ya da yüzde 1-2 olabileceği belirtiliyor. Son çeyrekte pozitif bir büyüme elde edilirse sektör için büyük başarı olacağı söyleniyor.

Her ay farklı ödeme

Kaskoda yeni ürünler arasında iyi sürücüleri ve aracını daha az kullananları uygun fiyatlar bekliyor. Hollandalı Eureko Sigorta araca kilometre sayacı takıp müşteriden her ay farklı prim alıyor. Axa ve Aviva Sigorta ise daha az kaza yapan sürücülere yüzde 30'a kadar indirim uyguluyor. Kasko branşında kıran kırana bir rekabet var. İşte son dönemde reklam kampanyalarıyla desteklenen avantajlı kasko uygulamaları...

Kullandığın kadar öde

Eureko Sigorta araca KaskoMetre takarak ?kullandığın kadar öde' sistemini uyguluyor. Bu sistemde fatura SMS'le cep telefonuna gönderiliyor ve aylık primler kredi kartıyla ödeniyor. Otomobile takılan KaskoMetre sayesinde, arabanın her ay ne kadar yol yaptığı bilgisi uydu üzerinden Eureko Sigorta'ya gidiyor. Eğer bir ay boyunca otomobil hiç kullanılmazsa, sabit ücret dışında kasko primi ödenmiyor. Otomobil sahipleri, araçlarını yıllık 7 bin 500 kilometrenin altında kullanırsa kaskoyu yüzde 19 daha indirimli yapabiliyor. Yıllık 5 bin kilometre için yüzde 39, bin kilometre için yüzde 71'e kadar prim avantajı elde edilebiliyor. Aracın çalınması durumunda KaskoMetre ile aracın yeri tespit edilebiliyor.

İyi sürücüye farklı muamele

Axa Sigorta geçtiğimiz ay tanıttığı ?İyi sürücüye iyi fiyat' projesiyle sürücüye hasarsızlık indiriminden daha fazla indirim yapıyor. Tüketiciler yeni uygulama ile (www.iyisurucu.com) internet sitesi üzerinden ya da iyi sürücü destek hattını (0212 444 2 333) arayarak, T.C. Kimlik numarası ve plaka numaraları ile kasko ve trafik sigortası için fiyat alabiliyorlar. Bu uygulama ile kaza frekansı düşük sürücünün ödediği prim çok kaza yapan sürücünün ödediği primden çok daha düşük oluyor.

Yani Axa Sigorta, reklamlarında da belirttiği gibi iyi ile kötü sürücünün hesabını birbirinden ayırıp, iyi sürücüye kötü sürücünün faturasını ödetmiyor. Sigortalılık döneminde sıklıkla kaza yapan sürücü, kaza frekansı düşük sürücüden fiyatlama bazında ayrı değerlendiriliyor. Axa Sigorta kaskoda en yüksek primi üreten şirket konumunda.

Aviva'da yüzde 30 indirim var

Kaskoda farklı kriterlerden birini de Aviva Sigorta ?Kaskolay' ile geliştirdi. Az trafiğe çıkan araca yüzde 30'a varan indirimler sağlayan Aviva, bu sayede bir kaç ayda müşteri sayısını katladı. 16 bin km altındaki araçlara sağlanan avantaj büyük ilgi gördü. Sistem beyan usulüyle işliyor. Aviva Sigorta'nın uygulaması ile araçlarını bir yılda 10 bin kilometrenin altında kullananlar kaskoda yüzde 30'a varan indirimden yararlanıyor.

Fiyatlandırmada tek parametre aracı az kullanmak değil. Kişinin ehliyet yaşı, sürücünün geçmişteki performansı gibi diğer risk faktörleri de fiyatlandırma da dikkat alınıyor. Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin iki tane kritik soruyu yanıtlaması isteniyor: ?Aracınızın mevcut kilometresi nedir??, ?Bir yıl içinde tahmini olarak kaç kilometre yapıyorsunuz?? Bu iki soruya doğru yanıt veren sigortalı, kaskoda indirimden yararlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber