Öğrenciler, yolda buldukları 400 YTL'yi öğretmenlerine teslim etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 15:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 7. sınıf öğrencileri, yolda buldukları 400 YTL'yi öğretmenlerine teslim ederek örnek bir davranış sergiledi.

Gazi İlköğretim Okulu 7 / A sınıf öğrencilerinden Gizem Deniz Ulu, Özlem Altınoğlu ve Elif Kekeç kütüphaneye ders yapmaya giderken PTT şubesi yanında buldukları 400 YTL'yi okula getirerek din dersi öğretmenleri Sümeyye Dursun'a teslim etti.

Dursun, bu güzel davranıştan dolay öğrencileri tebrik ederek durumu okul müdürüne bildirdi.

Bu davranışının büyüklere dahi örnek olacağını belirten Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Osman Gök, "Öğrencilerimizin gösterdiği bu hassasiyet beni çok duygulandırdı. Böyle güzel, düşünceli çocuklarımız yetişmeye devam ettikçe bizim sırtımız yere gelmez. Bu yaşta olmalarına rağmen bu kadar güzel bir düşünceye sahip çocuklarımızı kutluyor, ailelerini ve öğretmenlerini böyle güzel nesiller yetiştirdikleri için tebrik ediyorum." dedi.

Öğrenciler ise, "Parayı buyduğumuzda, kullanmamızın doğru olmayacağını, acil ihtiyacı olan bir kişiye ait olabileceğini düşünerek durumu öğretmenimize bildirdik." diye konuştu.

Bulunan 400 YTL, bebek giyimi üzerine faaliyet gösteren Şahin Bebe sahibi Gani Güney'e teslim edildi.

Yanında çalışan elamana PTT'den havale yapması için parayı verdiğini belirten Güney, elemanın parayı yatırmak için gişeye gittiğinde parayı düşürdüğünü fark ederek kendisini aradığını kendisinin de ne yapalım olan oldu o para artık gelmez dediğini, fakat yine de belediyeyi arayarak haber verdiklerini söyledi.

Güney, "400 YTL'yi Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin bularak okul idaresine teslim etmeleri beni hem şaşırttı hem de çok duygulandırdı. Bu öğrencilerimizi bu güzel davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bunları yetiştiren anne baba ve öğretmenlerine de şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber