Üniversite öğrencileriyle, mahalle gençleri arasında kavga

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 15:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, üniversite öğrencileriyle kavgaya karışan 8 kişiyi çalışmak üzere yurt dışına göndereceklerini söyledi.

Pamukova Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ile ilçe gençleri arasında hafta sonu yaşanan 8 kişinin yaralandığı olayla ilgili Pamukova Kaymakamlığı'nda bir toplantı düzenlendi. Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Hikmet Ferudun Turan, Pamukova Yüksek Okulu Derneği Başkanı Zeki Özcan ve yurt sahipleriyle bir araya geldi.

Pamukova Belediye Başkanı Turan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kavganın organize olmadığını belirterek olayın basit bir sokak kavgasından ibaret olduğunu söyledi. Kavganın tespih sallama meselesi yüzünden çıktığını ifade eden Turan, şöyle konuştu: "Kavgaya arkadaşları da karışmış ve olay büyümüş. Bu olay üniversite veya Pamukova halkıyla ilgisi olmayan bir sokak kavgası. İlçedeki tüm yurt sahipleri, Pamukova'yı temsilen ben ve üniversite dernek başkanımız bu olayın üzerindeyiz. Kesinlikle

ilçemizde hiçbir olaya fırsat vermeyeceğimizi basın aracılığıyla herkese aktarıyoruz. Çünkü bu öğrenciler bizim emanetimizdir. İlçemizdeki bin 166 öğrencinin hepsi kendi evladımızdır. Öğrencilerimizin kılına zarar gelmesine fırsat vermeyiz."

Kavgaya karışan 8 kişiyi ilçeden uzaklaştıracaklarını ifade eden Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavgaya karışan 8 kişiyi bir şekilde ilçemizden uzaklaştıracağız. Uzaklaştıracağız derken hiç kimseyi kovma gibi bir derdimiz yok. Kavgaya karışanlar işi olmayan gençler. Bu gençlere yurt dışında çeşitli işler bulduk. Bunların hepsi inşaat ustası, hepsini yurt dışında müteahhitlik yapan arkadaşlarımız aracılığıyla çalışmak üzere yurt dışına göndereceğiz. İlçemizin huzura ihtiyacı var. Huzurumuzu kimseye

bozdurmayız. Heyet olarak üniversite öğrencileriyle kampusta toplu olarak görüşeceğiz. Kimsenin huzursuz olmasını istemiyoruz, onlar bizim emanetimiz."

Pamukova Meslek Yüksek Okul Derneği Başkanı Zeki Özcan ise, göreve geldikleri günden itibaren ilçedeki üniversite öğrencilerinin sorunlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek, "Sorunların çözümünü en makul şekilde sağlayacağız" şeklinde konuştu: Bu konunun üzerinde durduklarını anlatan Özcan, şunları söyledi: "Öğrencilerimizin sorunlarını yerinde incelemek üzere öğrenci yurtlarına gidip bazı notlar almıştık. Bu notları emniyet görevlilerine de intikal ettirdik. Olay hakkında ilçe yönetimi olarak

ilgileniyoruz. İlçede bir gruplaşma yok. İlçe yönetimi olarak üzerimize düşeni yapacağız."

Öte yandan Pamukova Meslek Yüksekokulu önünde polis ekipleri güvenlik tedbirlerini artırdı. Polisler okul önünde nöbet tutuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber