Akademisyenlere zam geliyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 21 Aralık 2008 tarihli Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklama şu şekildedir:

"Şu anda Bakanlar Kurulunun gündeminde. İlk Bakanlar Kurulunda, yeni kurduğumuz üniversiteler de dâhil olmak üzere, gelişme güçlüğü gösteren ve eleman temininde güçlük çeken üniversitelere ekstra ücret verilmesiyle ilgili bir kararname imzalayacağız?

ve bunu, bu Hükûmetimizin gündeminde olan ve Yükseköğretim Kuruluyla müşterek yaptığımız bir çalışmada, Maliyeyle birlikte, en mahrum olandan en avantajlı olana doğru bir ücret skalası çıkarıyoruz, bunu da yapacağız.

Bütün seksen bir ilde üniversite kurmak, seksen bir vilayette üniversite kurmak bu ekibe nasip olmuştur, Hükûmetimize nasip olmuştur, 23'üncü Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisine nasip olmuştur. İnşallah, bunlar ayakları üzerinde durduktan sonra İskenderun'a da yapılır, Tarsus'a da yapılır ve bu Türkiye'nin potansiyeli de buna müsaittir.

Şimdi, metropol şehirlerimiz ikinci üniversite istiyor. Kayserililer gelip dediler ki: "Bütün binalarını biz yapacağız, bize ikinci devlet üniversitesini kurun." Şimdi onu müzakere ediyoruz. Bunları, bu tip teklifleri de aslında değerlendiriyoruz, sıcak bakıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber