Üniversite öğrencilerini döven gençlere ödül gibi ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2008 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde bir kafeteryada tespih sallama nedeniyle üniversite öğrencileriyle kavga eden ve işsiz oldukları belirtilen 8 genç, belediye tarafından çalışmaları için yurt dışına gönderiliyor.

Pamukova İlçesi'ndeki bir kafeteryada geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda, Sakarya Üniversitesi'ne bağlı Pamukova Meslek Yüksekokulu ögrencileri ile ilçe gençleri arasında tespih sallama nedeniyle kavga çıkmıştı. Beyzbol sopaları ve bıçakların kullandığı kavgada Pamukova Meslek Yüksekokulu ögrencileri B.Ç., İ.G., R.Ö. bıçakla, K.S., S.S., Ü.S., M.S. ise aldıkları darbeler sonucu yaralanmıştı.

Sokaktaki güvenlik kameraları tarafından da görüntülenen kavga, ilçede tepkilere neden oldu. Kavga sonrası Pamukova Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, ilçede kendilerine baskı yapıldığını söyledi. Bunun üzerine dün Belediye Başkanı Feridun Turan ile ilçede öğrencilerin kaldığı özel yurt sahipleri, Kaymakamlık binasında biraraya gelerek durumu görüştü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Feridun Tunran, incelenen görüntülerde ilçede bulunan 8 gencin kavgaya karıştıklarını tespit ettiklerini belirterek şunları söyledi:

?Kavga, üniversite veya Pamukova halkıyla kesinlikle ilgisi olmayan bir sokak kavgasıdır. İlçemizdeki bin 166 öğrencinin hepsi evladımızdır. Öğrencilerimizin kılına zarar gelmesine fırsat vermeyiz. İlçemizde bahsedildiği gibi Karadeniz grubu gibi bir şey yok. Şimdi kavgaya karışan 8 kişiyi de bir şekilde ilçemizden uzaklaştıracağız. Uzaklaştıracağız derken şöyle; hiç kimseyi kovma gibi bir derdimiz yok. Kavgaya karışanlar, işi olmayan gençler. Bu gençlerimize yurt dışında çeşitli işler bulduk. Bunların hepsi inşaat ustası, yurt dışında müteahhitlik yapan arkadaşlarımızın aracığılıyla yurt dışına göndereceğiz.?

Pamukova Yüksek Okul Derneği Başkanı Zeki Özcan da olayla ilgilendiklerini belirterek, çözüm için toplantı yaptıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber