Vali Işık 4. kez göreve döndü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2008 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

TOLGA ŞARDAN

Valiler Kararnamesi ile Halil Işık, üçüncü kez görevden alındıktan sonra dördüncü kez valiliğe atandı. Işık'ın yeni görev yeri Bartın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından sonra Resmi Gazete'de yayımlanan kararname kapsamında, ilk kez 2000'de Adıyaman Valisi olarak görev yapan Halil Işık, üçüncü kez görevden alındıktan sonra dördüncü kez valiliğe atandı. Daha önce 2003, 2004 ve 2008'de üç kez merkeze alınan Işık, nisandaki son kararnameyle merkez valiliğine alınması üzerine yeniden idari yargıda dava açtı.

Işık, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davayı üçüncü kez kazanarak, göreve başlamayı hak etti. Bakanlık, önceki günkü kararnamede Işık'ı Adıyaman yerine Bartın'da görevlendirdi.

Nasuhbeyoğlu merkeze

Erdoğan'ın belediye başkanlığı sırasında İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olan ve Erdoğan'ı sıkıntıya sokan soruşturmaları yürüten Ayhan Nasuhbeyoğlu, üç yıllık Hakkâri Valiliği sonunda merkeze alındı. Nasuhbeyoğlu'nun Hakkâri'ye gönderilmesi, ?Ceza gibi ödüllendirme? olarak nitelendirilmişti.

Bakanlık kulislerine göre, Elazığ Valisi Muammer Muşmal'ın merkeze alınmasında, ?PKK'lıları buldun mu keseceksin? biçimindeki sözleri nedeniyle, bölge milletvekilleriyle ters düşmesi etkili oldu.

İrticai faaliyet

Mardin'e atanan Avcılar Kaymakamı Hasan Duruer'in de, Bursa Karacabey'deki kaymakamlığı sırasında hakkındaki ?irticai faaliyetler? konusundaki şikâyetler nedeniyle araştırma geçirdiği belirtildi.

Kararnameyle, 10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminde merkeze çekilemeyen Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Sinop Valisi Zeki Şanal da görevden alındı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na yakınlığı bilinen Yalova Valisi Yusuf Erbay ile AKP Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ın yakını olan Kilis Valisi Nevzat Turhan da merkeze çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber