Ankara'daki öğretmenlere yoğun hizmet içi eğitim kursları

Haber Giriş : 30 Kasım 2004 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2005 yılı çalışma takvimini belirledi. Ankara Valisi Kemal Önal ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta'nın idaresinde eğitim personeli, 2005 yılında yoğun hizmetiçi eğitim kurslarına tabi tutulacak.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2005 yılı Hizmetiçi Eğitim Planı ile tüm ilçe ve beldeleri kapsayan bir anketle öğretmenlerin alması gereken hizmetiçi eğitim konularını belirledi. Yapılan bu anket sonucunda analiz yapıldı ve öğretmenlerin eğitim programları tespit edildi. Öğretmenler, bilgisiyar okur-yazarlığı, haydi kızlar okula kampanyası, eğitime yüzde yüz destek, okuma kültürünün yerleştirilmesi, öğretmenlik mesleğinde formasyon, psiko-sosyal davranışlar ile özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilere yaklaşım ve eğitimleri başlığı altında hizmetiçi eğitim alacaklar.

2005 yılı Hizmetiçi Eğitim Planı uygulanması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmetiçi Eğitim Bölümü koordinatörlüğünde ilçe milli eğitim müdürlükleri, eğitim merkezi olarak seçilen okul müdürlükleri sorumluluğunda olacak. Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2005 aylarındaki kurs ve seminerlerin müracaatları 2005 Ocak ayı sonuna kadar, Ekim-Kasım-Aralık 2005 aylarındaki kurs ve seminerlere müracaatlar ise okulların açılıp, öğretmenlerin sabahçı veya öğlenci durumları belli olduktan sonra 2005 Eylül ayı sonuna kadar yapılacak.

Temel İngilizce Kursu'na müracaatlar 2005-2006 eğitim-öğretim yılı başladıktan sonra 2005 Eylül ayı içinde yapılacak. "Trafik ve Çevre Bilgisi Dersi Usta Öğreticiliği" kursu ile "Direksiyon Dersi Usta Öğreticiliği" kursuna müracaatlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü' nün ilan panolarında duyuracağı tarihlerde kabul edilecek.

Hizmetiçi Eğitim Planı'nda yer alan eğitim faaliyetlerine başvurmak isteyen öğretmenlerin dilekçeleri okul müdürlüklerince kabul edilerek, incelendikten sonra, öğretmenin, sabah veya öğleden sonra kursa katılma durumu belirtilerek onaylanacak ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla illere bildirilecek.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber